Održan okrugli stol na temu "Informacijska pismenost - ključ zapošljivosti"

U okviru Sajma poslova u Varaždinskoj županiji, 30. studenog 2013. održan je okrugli stol na temu „Informacijska pismenost – ključ zapošljivosti“. Cilj je bio osvijestiti važnost razvijanja informacijske pismenosti i poticanje cjeloživotnog učenja, kao temeljnih alata za snalaženja u suvremenom svijetu, a naročito kao sredstva prilagodbe na ubrzane promjene tržišta rada. 
O temi se raspravljalo s nekoliko aspekata: podržavaju li  promjene obrazovnog sustava brze promjene na tržištu, što sve uključuje informacijska pismenost i tko je informacijski pismena osoba, je li tehnologija dovoljna da bismo bili informacijski pismeni te kako se sve to odražava na održavanje vlastite trajne zapošljivosti. O svemu navedenom su govorili: magistra znanosti, Vesna Ciglar, profesorica visoke škole u trajnom zvanju; Valentina Kirinić, docentica doktorica znanosti te Ivica Kruhek, direktor tvrtke "Marker", agencije specijalizirane za Internet trgovinu. 
Okruglom stolu je prisustvovalo trideset poslodavaca, predstavnika obrazovnih ustanova, predstavnika regionalne uprave, nezaposlenih osoba i srednjoškolaca.