Održan Sajam poslova Splitsko-dalmatinske županije

U Kongresnom centru „Poljud“ 4. travnja održan je deseti po redu Sajam poslova Splitsko-dalmatinske županije. Na sajmu pod simboličnim nazivom „Sajam za 10“ više od 70 poslodavaca predstavilo je svoje usluge i oglasilo slobodna radna mjesta. Nezaposleni su imali priliku upoznati poslodavce iz područja turizma i ugostiteljstva, građevine, proizvodnje, prodaje i bankarstva, te na licu mjesta stupiti u kontakt s potencijalnim poslodavcima.

   

Na Sajmu su neki poslodavci provodili kratke razgovore za posao s potencijalnim kandidatima (tzv. „speed date“), u čiju svrhu su na pultu CISOK-a nezaposlene osobe imale priliku osmisliti kako se kratko i efikasno predstaviti poslodavcima. Kod savjetnica CISOK-a mogli su sudjelovati i u vježbi osvješćivanja svojih pozitivnih osobina.

   

Uz poslodavce, na Sajmu su sudjelovale i ustanove za obrazovanje odraslih, na čijim pultovima su se zainteresirani mogli raspitati o programima koje nude. Za nezaposlene, ali i za poslodavce, održana je prezentacija mjera aktivne politike zapošljavanja. Nezaposleni su mogli sudjelovati i na prezentaciji na temu zašto su neki ljudi uspješniji u traženju posla od drugih.
Sajam je zabilježio odličnu posjećenost.