Održan sastanak sa stručnim suradnicima osnovnih škola

24. listopada 2018. godine u prostoru Hrvatskog zavoda za zapošljavanje – Područnog ureda Dubrovnik održan je sastanak sa stručnim suradnicima osnovnih škola s područja grada Dubrovnika i okolice. Cilj sastanka bio je osvrt na suradnju osnovnih škola s Odsjekom za profesionalno usmjeravanje i obrazovanje i Centrom za informiranje i savjetovanje o karijeri u prošloj školskoj godini te unapređenje dosadašnje suradnje.

Stručne savjetnice CISOK-a predstavile su aktivnosti za učenike osnovnih škola i njihove roditelje, napravile osvrt na prethodnu školsku godinu i provedene aktivnosti te predstavile plan aktivnosti u novoj školskoj godini. Stručna savjetnica za profesionalno informiranje i obrazovanje Hrvatskog zavoda za zapošljavanje ukratko je prikazala Izvješće o provedenoj Anketi o profesionalnim namjerama učenika završnih razreda osnovne i srednje škole tijekom školske godine 2017./2018., kao i Analizu mišljenja stručnog tima za profesionalno usmjeravanje izdanih za upis učenika za školsku godinu 2018./2019. te je govorila o samom procesu profesionalnog usmjeravanja učenika s teškoćama u razvoju i učenika sa zdravstvenim teškoćama.
 
Stručni suradnici rado su se odazvali sastanku i iskazali spremnost i otvorenost za suradnju te se stoga veselimo nastavku dosadašnje uspješne suradnje!