Održane radionice za srednjoškolce u CISOK-u Vukovar

   Na prvoj radionici srednjoškolci su na zanimljiv i interaktivan način upoznati s osnovnim informacijama o radu Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, uslugama koje nudi te pravima i obvezama koje stječu prijavom u evidenciju nezaposlenih. Sudionicima je predstavljen i CISOK kao središnje mjesto namijenjeno cjeloživotnom profesionalnom usmjeravanju u koje mogu doći sa svim pitanjima o svojoj karijeri. Nakon pisanja životopisa sudionici su posjetili portal e-Usmjeravanje  na kojem su imali priliku ispuniti dostupne upitnike i  program Moj izbor.
   Na sljedećoj radionici srednjoškolci su upoznati s načinom pisanja molbe za posao, saznali su razliku između molbe i motivacijskog pisma te su upoznati s pitanjima na razgovoru  za posao. Sudionici su odmah primijenili naučeno tako što su napisali prve molbe, a razgovor za posao izvježbali su kroz igru uloga.
   Srednjoškolci, ali i njihovi pratitelji iz udruge izrazili su zadovoljstvo ovakvim pristupom i načinom rada te smatraju da će im novostečena znanja uskoro biti  vrlo korisna.
Fotografije s radionica možete pogledati u našoj Foto galeriji.
   Ovakve radionice organizirati će se i ubuduće u CISOK-u Vukovar, a mi se radujemo suradnji s Europskim domom i njihovim srednjoškolcima volonterima.
 
Stručni tim CISOK-a Vukovar