Okrugli stol „Kako do posla s Erasmusom“

U CISOK-u Split 30. siječnja 2015. godine održan je okrugli stol na temu „Kako do posla s Erasmusom“, u organizaciji studentske udruge Erasmus Student Network Split (ESN), uz podršku Agencije za mobilnost i programe EU. Sudionici okruglog stola bili su članovi ESN-a, predstavnica Ureda za međunarodnu suradnju Sveučilišta u Splitu, studenti s iskustvom studijskog boravka ili obavljanja stručne prakse u inozemstvu, te savjetnice CISOK-a Split.Tema okruglog stola bila je vrednovanje studentskog studijskog boravka i obavljanja stručne prakse u inozemstvu prilikom zapošljavanja. Zainteresiranim studentima splitskog Sveučilišta, kojih se okupilo dvadeset i četvero, Sanja Mikačić iz Ureda za međunarodnu suradnju Sveučilišta pojasnila je postupak apliciranja na natječaje Erasmusa i potrebne uvjete, te najavila predstojeći natječaj. Studenti su imali prilike i čuti iskustva „iz prve ruke“, od svojih kolega studenata koji su bili na boravcima ili praksama u Berlinu, Barceloni i Trondheimu (Norveška).

 
Njihova pozitivna iskustva s boravkom u tim zemljama, s tamošnjim poslodavcima, pomoći koju su dobili u organizaciji svog boravka u inozemstvu, o tome kako im je to pomoglo u dobivanju studentskih poslova nakon povratka u Hrvatsku, ali i savjeti na što treba posebno obratiti pažnju da bi se uspješno apliciralo na natječaju Erasmusa, bili su dragocjeni njihovim kolegama u publici.
Savjetnice CISOK-a predstavile su studentima usluge CISOK-a i na koji način im mogu koristiti u njihovom profesionalnom razvoju.
Općeniti je zaključak okruglog stola da poslodavci vrednuju inozemno iskustvo potencijalnih zaposlenika, te da su inozemni studijski boravci i prakse dobar način kako obogatiti vlastiti životopis i poboljšati svoju zapošljivost.