Osmaši i njihovi roditelji u velikom broju posjetili predstavljanje srednjih škola u CISOK-u

Više od 1000 učenika osmih razreda i njihovih roditelja posjetilo je splitski CISOK i nazočilo predstavljanju srednjih škola, koje se održavalo od ponedjeljka, 11. svibnja, do petka, 15. svibnja. U sklopu projekta „Kamo nakon osnovne škole“ Ureda državne uprave u Splitsko-dalmatinskoj županiji, Odjela za prosvjetu, kulturu i tehničku kulturu, u suradnji s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje Područnim uredom Split, te Vijećem učenika Županije, svaka škola predstavila se polusatnim predavanjem, prezentacijama, video-spotovima i informativnim materijalom. O školi, njenim programima, slobodnim aktivnostima, prednostima i mogućnostima govorili su profesori i stručni suradnici, a učenici škole iznosili su svoja iskustva. Osim toga, predstavnici Vijeća učenika Splitsko-dalmatinske županije upoznali su okupljene o ciljevima i području rada Vijeća učenika, te kako se učenici i sami mogu uključiti u njegov rad.

  

Učenici i roditelji mahom su pohvalili organizaciju ovog događaja, kao i djelatnici škola sudionika. Sa stanovišta prevencije nezaposlenosti mladih osobito je vrijedno što su ovom prigodom i škole koje inače ne slove kao „najatraktivnije“, a koje mahom obrazuju za dobro zapošljiva zanimanja, dobile priliku predstaviti se većem broju učenika i roditelja, te privukle velik broj zainteresiranih.
Zahvaljujući informacijama prikupljenima na predstavljanju srednjih škola u CISOK-u, osmaši  i roditelji mogu lakše i kvalitetnije donijeti važnu odluku „Kamo nakon osnovne škole“.