Osmaši u CISOK-u

Nakon niza sastanaka održanih sa stručnim suradnicima osnovnih škola grada Zagreba i Zagrebačke županije, CISOK Zagreb gotovo svakodnevno prima skupine učenika osmih razreda. Učenike se upoznaje sa svime što je važno imati na umu prilikom odabira srednje škole- ističe se važnost osvještavanja svojih vrijednosti, interesa i sposobnosti, kao i potreba za informiranjem o obrazovnim programima, kriterijima upisa, opisima i zapošljivosti pojedinih zanimanja, stipendijama...

Učenici ispunjavaju interaktivni program Moj izbor te se informiraju o predloženim zanimanjima. Zapošljivost tih zanimanja i prosječne plaće provjeravaju na Portalu za razvoj karijere i na Slici tržišta rada. Djelatnice CISOK-a prezentiraju podatke o stopi zapošljavanja gdje su prikazana najtraženija i najmanje tražena zanimanja u proteklih nekoliko godina te daju i popis deficitarnih zanimanja.

Učenicima su na raspolaganju i razni informativni materijali poput brošure Kamo nakon osnovne škole, knjige Moj izbor s detaljima o svim zanimanjima, te razgovor sa savjetnicima.