Otvoren CISOK u Bjelovaru!

Ministar rada i mirovinskoga sustava mr. sci. Marko Pavić otvorio je u petak 29. rujna u Bjelovaru 13. Centar za informiranje i savjetovanje o karijeri u Hrvatskoj. Svečanom otvorenju prisustvovali su gradonačelnik Bjelovara Dario Hrebak, župan Bjelovarsko-bilogorske županije Damir Bajs, ravnatelj HZZ-a Ante Lončar i zamjenica ravnatelja HZZ-a Marina Nekić i drugi visoki dužnosnici. Uvodno svim okupljenim gostima obratila se v.d. predstojnice Ruža Hrga istaknuvši kako je otvorenje CISOK-a od iznimne važnosti za Bjelovar i Bjelovarsko-bilogorsku županiju jer svojim aktivnostima doprinosi razvoju zajednice i gospodarstvu.
 

Ministar Pavić je naveo kako je zamisao CISOK-a osigurati mladim i nezaposlenima osobama adekvatan prostor za savjetovanje u karijeri te stjecanje dodatnih vještina koje će im biti korisne u zaposlenju. Također, istaknuo je potrebu stalnog usklađivanja kompetencija s promjenjivim uvjetima tržišta rada naglasivši pritom značajnu ulogu CISOK centara u pružanju informacije o mogućnostima obrazovanja koje vode do razvoja novih konkurentnih vještina.
 

Uzvanicima se obratio i ravnatelj HZZ-a Ante Lončar te rekao da je CISOK centar namijenjen svim građanima, a osobito osnovnoškolcima i srednjoškolcima kako bi već u ranim godinama mogli odabrati adekvatno zanimanje i u konačnici pronaći svoje mjesto na tržištu rada. 

Gradonačelnik Bjelovara, Dario Hrebak i župan Bjelovarsko-bilogorske županije, Damir Bajs su izrazili zadovoljstvo dosadašnjim radom i suradnjom s Područnim uredom Bjelovar te istaknuli da u CISOK-u vide novu priliku za unaprjeđenje rada i pružanja usluga svim stanovnicima Bjelovarsko-bilogorske županije.