Počela Škola kontrole ljutnje u CISOK-u Varaždin!

Kao što smo prethodno najavili, 12.11.2013. je u CISOK-u Varaždin započela Škola kontrole ljutnje. Interes za ovaj ciklus od 6 radionica je bio velik, no grupu smo morali ograničiti na manji broj sudionika kako bi se kvalitetno mogle odraditi sve predviđene vježbe. Više o prvoj održanoj radionici pročitajte u izvješću autorice i voditeljice škole:
 Izvješće s prve radionice Škole kontrole ljutnje „Srdit- ljut“ za odrasle u CISOK-u u Varaždinu

U utorak 12.11.2013. godine od 10,00- 12,30 sati održana je prva radionica Škole kontrole ljutnje „Srdit- ljut“ za odrasle u prostoru CISOK-a u Varaždinu. Radionicu je vodila Jasenka Barković, prof.  psihologije Obiteljskog centra Varaždinske županije, autorica i voditeljica škole. Radu je prisustvovalo deset prijavljenih članova.  Na prvoj, uvodnoj, radionici smo se upoznali, saznali ponešto o funkcioniranju grupa i pripadnosti grupama, odredili smo pravila grupnog rada, sklopili ugovor o diskreciji i aktivnosti, upoznali se sa sadržajima i dinamikom rada, procijenili svoja trenutna znanja i vještine vezane uz ljutnju. Malo smo se zabavili uz vježbe kako bismo dočarali razne osjećaje te smo se u dobrom raspoloženju dogovorili za idući susret i razišli. Polaznici su izjavili da im je bilo malo neobično jer do sada nisu imali prilike raditi na ovakav način, no dobro su se osjećali i sviđa im se takav način rada.
Idući susret će se održati 19.11.2013. godine na istom mjestu i u isto vrijeme. Na njemu ćemo proraditi osjećaje, osnovne osjećaje, istražit ćemo koristi od ljutnje i proučit ćemo kako se to ljutnja razvija ovisno o dobi čovjeka.
 
                                                                                  Jasenka Barković, prof. psihologije

 
Povratne informacije koje smo dobili nakon održane radionice od naših korisnika su izuzetno pozitivne. Sudionici su izrazili veliko zanimanje za najavljeni sadržaj budućih radionica  te ih s nestrpljenjem očekuju.
 
Stručni tim CISOK-a Varaždin