Poduzetništvo i EURES - teme koje najviše zanimaju građane

Tjedan cjeloživotnog učenja u CISOK-u Zadar protekao je u dinamičnom i optimističnom duhu.

Već prvog dana, koji se odvijao pod temom Učenjem do poduzetništva, građani su iskazali veliki interes za radionicu „Poduzetništvo, je li to za mene?“ kao i za okrugli stol „Poduzetništvo uz mjere HZZ-a“ na kojeg su bili pozvani savjetnici iz Obrtničke komore, Udruženja obrtnika, Razvojne agencije, Županije i drugi. Sudionici su dobili korisne savjete na temu samozapošljavanja. U skladu s velikim interesom građana dogovoreno je da će se radionice na temu poduzetništva i samozapošljavanja provoditi u CISOK-u jednom mjesečno.
 
Tema „Informacijska pismenost - temelj cjeloživotnog učenja", najvećim djelom je pobudila  interes studenata i mladih nezaposlenih osoba. Na radionici „Informacijska pismenost“, koju je vodila Lidija Ban, asistentica s Odjela za informacijske znanosti Sveučilišta u Zadru, sudionici su imali priliku upoznati se s različitim oblicima pismenosti koje su danas potrebne za uspješno snalaženje u moru informacija te se detaljnije upoznati s konceptom informacijske pismenosti kao i naučiti neke konkretne vještine pretraživanja i vrednovanja informacija.

Tijekom trećeg dana, tema „Europska godina građana“ privukla je veliki interes građana za radionice „EURES“ i „Život u EU“ koje je vodila savjetnica  Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Loreta Stipčević. Uz niz korisnih savjeta i konkretnih informacija, radionice su bile obogaćene i pozitivnim iskustvom korisnika koji se već nalazi na pola puta prema zaposlenju u jednoj od zemalja članica EU. Sudionici radionica bili su jako zadovoljni pruženim informacijama te motivirani da istražuju svoje mogućnosti na tržištu rada Europske unije. Također zbog velikog interesa, i radionice na ovu temu održavat će se jednom mjesečno u CISOK-u.

Četvrtog dana obilježavanja Tjedna cjeloživotnog učenja, naglasak je bio na „Ulozi CISOK-a u cjeloživotnom učenju“. Uz aktivnosti održane u prostoru CISOK-a, građani su se imali prilike upoznati s uslugama i aktivnostima Centra za informiranje i savjetovanje o karijeri u sklopu Sajma obrazovanja održanog na Narodnom trgu u organizaciji POU Erudio.

Nastavljamo s planiranjem i održavanjem raznolikih aktivnosti kako bi svi naši korisnici našli korisne informacije za sebe. Obavijesti o budućim aktivnostima CISOK-a Zadar možete pratiti u rubrici Aktivnosti u Centrima. Za detaljnije informacije kontaktirajte nas na broj telefona 023/311-949 ili e-mail cisok-zadar@hzz.hr.
 
Veselimo se Vašem dolasku!
 
Stručni tim CISOK-a Zadar