Portal e-Usmjeravanje

Portal e-Usmjeravanje nastao je s idejom da se sve informacije koje su potrebne prilikom odabira obrazovnih programa, traženja posla, boljeg planiranja poslovne budućnosti, postavljanja i ostvarivanja ciljeva u karijeri, postave na jedno mjesto i učine lako dostupnima. Portal e-Usmjeravanje nudi brojne informacije i savjete koji korisnicima mogu pomoći u razvoju karijere i donošenju poslovnih odluka. Portal je namijenjen svim ciljnim skupinama, bilo da se radi o učenicima, studentima, osobama koje su trenutačno nezaposlene ili onima koje imaju posao, ali bi željele promjenu u karijeri.

Portal prati tzv. Kompas karijere, alat koji omogućuje pretraživanje prema spomenutim ciljnim skupinama. Za svaku skupinu su izdvojene informacije koje su za nju najrelevantnije

Na portalu se mogu pronaći i informacije o više od 250 zanimanja. Za svako zanimanje navedeni su opisi poslova, potrebno obrazovanje i kompetencije za njihovo uspješno izvršavanje, mogućnosti zapošljavanja i ostale relevantne informacije.

Ponuđeni su i sadržaji koji služe kao potpora u planiranju karijere, poput savjeta za pisanje molbe za posao i životopisa i ponašanja tijekom razgovora za posao. Ovi sadržaji su popraćeni kratkim video klipovima kako bi se približili svim skupinama korisnika, a posebno mladima koji su u potrazi za poslom.

Jedna od glavnih kvaliteta portala su novi upitnici samoprocjene koji pomažu korisnicima u procjeni vlastitih interesa i kompetencija u svrhu odabira pravog puta karijere te u procjeni izraženosti osobina koje su poželjne na tržištu rada, poput komunikacijskih vještina, timskog rada i sl.

Na stranicama su uključene i informacije o edukacijama, prekvalifikacijama, obrazovanju te mogućnostima koje nude Hrvatski zavod za zapošljavanje i partnerske organizacije, uključujući i informacije o raznim mjerama i poticajima HZZ-a.