Potpisani sporazumi o suradnji


U prostorima Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije 28. lipnja 2016. potpisani su sporazumi o suradnji između Obrtničke komore i Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područnog ureda Križevci te Obrtničkog učilišta Pouka i Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područnog ureda Križevci.

Obrtnička komora Koprivničko-križevačke županije i Obrtničko učilište Pouka od svog osnutka na raznim područjima surađuju sa HZZ Područnim uredom Križevci. „Posebno smo zadovoljni suradnjom na području politika upisa i izbora zanimanja za upis u deficitarna obrtnička zanimanja, na programima samozapošljavanja te osposobljavanju i usavršavanju nezaposlenih osoba. Komora je zadovoljna i prihvaćanjem prijedloga obrtnika poslodavaca za kreiranje mjera Zavoda s ciljem osiguranja kvalificirane radne snage. Isto tako, Zavod je nezaobilazna institucija prilikom realizacije EU projekata koji za cilj imaju obrazovanje i zapošljavanje. Komora i POUKA sa Zavodom surađuju u Klasteru za cjeloživotno učenje i kroz Lokalno partnerstvo za zapošljavanje.
 

Obzirom da je dosadašnja suradnja bila neformalnog karaktera, u dogovoru s HZZ-om odlučili smo potpisati sporazum o suradnji između Obrtničke komore i HZZ-a i sporazum između Obrtničkog učilišta POUKA i HZZ-a te na taj način formalizirati tu suradnju“ , izjavili su u Komori.

Suradnja između ovih institucija također će se realizirati kroz detektiranje i rad s NEET skupinama, kako bi se vratile na tržište rada, a centralno mjesto za realizaciju aktivnosti bit će CISOK centar Koprivnica.  
U ime v.d. ravnatelja središnjeg ureda Hrvatskog zavoda za zapošljavanje sporazum je potpisala v.d. predstojnice HZZ Područnog ureda Križevci Vesna Kuterovac, u ime Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije predsjednik Zvonko Pecikozić, a u ime Obrtničkog učilište Pouka predsjednik Upravnog vijeća Božo Barać.
 


CISOK Koprivnica