Poziv nezaposlenim osobama na osposobljavanje za Tehničara za informatičku podršku

Tehničko veleučilište u Zagrebu, Tehnička škola Sisak, Pomorska škola Zadar i Hrvatski zavod za zapošljavanje u okviru EU projekta “Razvoj međužupanijskog e-learning sustava ustanova za obrazovanje odraslih”, objavljuju poziv za nezaposlene mlade osobe (18 do 35 godina) s ciljem uključivanja u program osposobljavanja za deficitarno zanimanje u ICT području u trajanju od 140 sati. Predviđen je odabir 12 nezaposlenih osoba za osposobljavanje u Sisku i 12 nezaposlenih osoba za osposobljavanje u Zadru. Program će se u tim gradovima provesti tijekom mjeseca svibnja, lipnja i srpnja 2014.godine.

Ako ste nezaposlena osoba (18 do 35 godina), najmanje srednje stručne spreme, prijavljeni u evidenciju HZZ PU Zadar, HZZ PU Sisak ili HZZ PU Kutina i želite se osposobiti za obavljanje poslova Tehničar za informatičku podršku, nudimo vam tu mogućnost u okviru EU projekta „Razvoj međužupanijskog e-learning sustava ustanova za obrazovanje odraslih“ , bez plaćanja školarine.

Tehničko veleučilište u Zagrebu, kao nositelj projekta, razvit će IT programe osposobljavanja, a u partnerskim gradovima Sisku i Zadru provest će se osposobljavanje polaznika za poslove tehničara za informatičku podršku.

Tehničar za informatičku podršku

U sklopu ovog programa osposobljavanja polaznici stječu specijalističke vještine potrebne za instaliranje, održavanje, osiguranje i popravak:
  • računala (stolna i prijenosna)
  • pisača (lokalni i mrežni)
  • operativnih sustava (Windows 7, Vista i XP) 
  • mobilnih uređaja (Android i iOS)


Tijekom 140 nastavnih sati, polaznici usvajaju gradivo kroz predavanja, multimedijalne i interaktivne sadržaje te laboratorijske vježbe koje čine okosnicu programa. Završetkom programa polaznici su spremni za polaganje CompTIA A+ certifikacijskih ispita, kojima se potvrđuje da je kandidat kvalificirani tehničar za instaliranje, nadogradnju te popravak hardvera i softvera. U svijetu informacijskih tehnologija, certifikati CompTIA priznati su kao jedan od najboljih načina za početak rada na polju IT-a i podloga za uspješnu karijeru.

Ukoliko udovoljavate gore navedenim uvjetima javite se savjetniku u Područni ured HZZ-a u koji pripadate: 

Za pohađanje programa u Pomorskoj školi Zadar (prijave do 23.04.2014. za motivacijsku radionicu 28. i 29.04.2014. u 10h)

Jelena Buzov
Stručna savjetnica za provođenje projekata

HRVATSKI ZAVOD ZA ZAPOŠLJAVANJE
Područni ured Zadar
Stjepana Držislava bb, Zadar
Tel: 023 300 827
jelena.buzov@hzz.hr