Poziv za sudjelovanje na prezentaciji programa osposobljavanja

 Industrijsko-obrtnička škola Slavonski Brod u partnerstvu s Obrtničkom komorom Brodsko-posavske županije i tvrtkom Elbrod d.o.o.  provodi projekt „OPTI-MONTI – Monter optičkih instalacija“ financiran iz Europskog socijalnog fonda, Operativni program“Razvoj ljudskih potencijala“, programa dodjele bespovratnih sredstava „Jačanje kapaciteta ustanova za obrazovanje odraslih – faza II”.
 
Projekt „OPTI-MONTI – Monter optičkih instalacija“ ima za cilj doprinijeti relevantnosti i kvaliteti obrazovne ponude za obrazovanje odraslih kako bi
se povećala konkurentnost odraslih polaznika na tržištu rada, njihova mobilnost i aktivnija uloga u društvu te kako bi se uspostavio sustav osiguranja kvalitete u sustavu obrazovanja odraslih i bolje usklađivanje s lokalnim/regionalnim potrebama.
 
Jedan od ključnih rezultata projekta OPTI-MONTI je novi program osposobljavanja „Monter optičkih instalacija“ koji će biti prvi i jedini u Hrvatskoj te kao takav vrlo važna sastavnica sustava obrazovanja i jedan od ključnih faktora koji doprinosi gospodarskom rastu, smanjenju nezaposlenosti, socijalnoj uključenosti te mobilnosti na tržištu rada.
 
Na tržištu rada u javnom i privatnom sektoru na području elektroničkih komunikacija javlja se stoga potreba za stručnjacima koji bi imali znanja i vještine iz područja elektroničkih komunikacija i svjetlovodne tehnike. Svjetlovodna tehnika, kao najmoderniji oblik elektroničkih komunikacija, u Europi se desetljećima razvija velikom brzinom te su mnoge zemlje zapadne Europe velikim dijelom kompletnu telekomunikacijsku infrastrukturu modernizirale i nadogradile svjetlovodnom tehnologijom.
 
Ukoliko ste nezaposleni, želite unaprijediti svoja znanja i vještine, te imate završenu srednju školu i zainteresirani ste za uključivanje u besplatni  program obrazovanja za montera optičkih instalacija molimo Vas da ispunjenu Prijavnicu pošaljete na e-mail: optimonti.ios@gmail.com ili kontaktirate savjetnika na Hrvatskom zavodu za zapošljavanje Područni ured Slavonski Brod telefonom na 035/405986 ili e-mail: martina.vitic@hzz.hr.