Predavanje "Predstavljanje poslodavcu"

U srijedu 11. svibnja 2016. godine Veleučilište u Slavonskom Brodu u svojim prostorima u Ulici Matije Gupca 24 po prvi puta je organiziralo Prvi studentski dan - prvu takvu manifestaciju u Slavonskom Brodu i Brodsko-posavskoj županiji.
Cilj Prvog studentskog dana bio je približiti rad Veleučilišta budućim studentima i cjelokupnoj javnosti, predstaviti aktualne studijske programe i programe cjeloživotnog obrazovanja, ali i pomoći trenutnim studentima u nastavnom procesu potičući ih na mobilnost te stjecanje iskustva u praksi i na međunarodnim institucijama.
Na manifestaciji je sudjelovao i Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Slavonski Brod, ispred kojeg je stručna savjetnica Centra za informiranje i savjetovanje o karijeri održala predavanje za studente na temu „Predstavljanje poslodavcu“. Na predavanju je sudjelovalo 57 studenata Veleučilišta u Slavonskom Brodu. Svrha predavanja bila je upoznati studente s pitanjima koja se najčešće pojavljuju na razgovoru za posao te načinom pripreme za razgovor s poslodavcem. Cilj predavanja bio je potaknuti studente na promišljanje o važnosti dobre i cjelovite pripreme za razgovor za posao te dijelovima verbalne i neverbalne komunikacije na koje trebaju obratiti pozornost tijekom razgovora. Osim sadržaja predavanja studenti su upoznati i s uslugama Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, koje im mogu koristiti u daljnjem profesionalnom razvoju i kreiranju te ostvarivanju profesionalnih ciljeva.

Nadamo se i nastavku uspješne suradnje Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i Veleučilišta u Slavonskom Brodu!