Predavanje u CISOK-u Varaždin - Inicijative mladih i volontiranje

U sklopu aktivnosti 7. tjedna cjeloživotnog učenja, u  petak, 04.10.2013. godine u prostoru CISOK-a Varaždin održano je predavanje  na temu: „Inicijative mladih i volontiranje kao sredstvo učenja građanskih kompetencija“.
Predavanje je održala Andreja Rambrot iz Udruge Zora iz Čakovca, s ciljem upoznavanja mladih s dobrobitima volontiranja, načinima i mogućnostima uključivanja u volonterske aktivnosti i prednostima volontiranja kao načinom stjecanja novih iskustava, znanja i vještina. U prezentaciju je uključila i film snimljen u okviru jednog projekta u kojem je sudjelovala volonterka iz Francuske, koja je volontirala u Udruzi Zora preko Europske volonterske mreže i tijekom godinu dana je radila na obilježavanju važnijih datuma predavanjima, javnim akcijama, itd. Andreja je također s  prisutnima podijelila i osobna iskustva koja ima kao dugogodišnja volonterka.
Predavanju je prisustvovalo 30-tak ljudi, uglavnom srednjoškolaca, koji su pokazali interes za uključivanje u volonterske aktivnosti te su svima podijeljeni promotivni materijali Udruge Zora i Centra za informiranje i savjetovanje o karijeri.  Pozvali smo ih da, ukoliko imaju nedoumice o vlastitim profesionalnim afinitetima i području u kojem bi voljeli volontirati, svakako dođu u CISOK i iskoriste mogućnosti i alate koje im nudimo kao pomoć u tome.
Stručni tim CISOK-a Varaždin