Predstavljanje Europskih snaga solidarnosti u Šibeniku


Europske snage solidarnosti (ESS) su novi program EU koji mladima nudi mogućnosti sudjelovanje u širokom spektru solidarnih djelovanja. ESS sadržavaju dva načina djelovanja:

  • Volontiranje kroz koje se mladim ljudima daje prilika da uz pomoć bespovratnih sredstava volontiraju u razdobolju od 2 do 12 mjeseci u punom radnom vremenu
  • Stručni rad kroz koji se mladim ljudima daje prilika da dobiju posao, staž ili naukovanje u širokom rasponu sektora uključenih u aktivnosti za jačanje solidarnosti

Cilj ovog programa je omogućiti što većem broju mladih da sudjeluje u širokom rasponu aktivnosti kroz volontiranje ili stručni rad a sve kako bi se doprinijelo rješavanju zahtjevnih situacija diljem EU u svrhu jačanja solidarnosti.
Agencija za mobilnost i programe EU (AMPEU) je zadužena za provedbu Europskih snaga solidarnosti – volonterski rad.

I zato ako imaš između 18 i 30 godina i želiš solidarno i aktivno djelovati u društvu te pritom razvijati svoje vještine saznaj više informacija iz prve ruke.
U Europe Direct centru u Šibeniku (Kralja Zvonimira 7a) u utorak, 09.10.2018. s početkom u 11:00 sati  predstavnici Agencije za mobilnost i programe EU će predstaviti program ESS.
Nakon samog predavanja moći ćeš saznati i o primjerima dobre prakse iz naše županije od predstavnika udruge mladih "Mladi u EU" iz Šibenika i udruge "Argonauta" iz Murtera.
O aktivnostima i prije samog informativnog događanja možete saznati više i na službenoj web stranici Programa: europskesnagesolidarnosti.hr
 
Stručni tim CISOK-a Šibenik
 

Izvor fotografija: europskesnagesolidarnosti.hr