Predstavljanje projekata Elektrostrojarske škole u CISOK-u Varaždin

U utorak 19. siječnja 2016. godine CISOK Varaždin ugostio je profesora Ratka Kovačića, koordinatora projekata, i trojicu učenika iz Elektrostrojarske škole Varaždin kako bi svima zainteresiranima predstavili svoje sudjelovanje u aktualnim projektnim aktivnostima te škole. Predstavljanje je održano s ciljem diseminacije informacija o projektima financiranim sredstvima Europske unije.

Projekt Enhancing European dimension and standards in the school-based quality assurance procedures odnosi se na individualno usavršavanje, odnosno na usporedbu standarda kvalitete i upravljanja kvalitetom u srednjim škola u Europi, jačanje kompetencija članova školskoga tima za kvalitetu i upoznavanje s primjerima dobre prakse te na povećanje usporedivosti naših strukovnih programa s kompatibilnim europskim programima, kao i upoznavanje novih metoda rada s učenicima i načinima za poboljšanje mogućnosti zapošljavanja mladih u EU. Program je također usmjeren na jačanje kompetencija članova školskoga tima za kvalitetu, donošenje školskoga razvojnog plana, strategije te vizije i misije škole.
Projekt s područja multilateralnoga strateškog partnerstva, European Job Market of the Youth, usmjeren je na jačanje veza između obrazovanja/treninga, mobilnosti i tržišta rada, s ciljem pomoći učenicima u upoznavanju s europskim tržištem rada, životom i radom u inozemstvu te radom u međunarodnom okruženju. Usmjeren je na primjenu inovativnih metoda rada, široku primjenu IKT-a, radionica i poduzetništva te je višejezičan i usmjeren na rezultate učenja u realnome životu. Njime bi sudionici trebali steći nužne vještine za učinkovito i kreativno nastupanje u međunarodnom okruženju.

Svi prisutni, većinom stručni suradnici srednjih škola Varaždinske županije, iznimno su pozitivno reagirali na iznesena iskustva učenika i profesora te se nadamo kako su i sami dobili dovoljnu motivaciju za pokretanje takvih i sličnih projekata u vlastitim školama.
 
Stručni tim CISOK-a Varaždin