Profesionalno usmjeravanje učenika 8.razreda

Aktivnost zagrebačkog CISOK-a pod nazivom Osmaši u CISOK-u do sada je u naš Centar dovela 25 grupa, odnosno oko 400 učenika te je i dalje vrlo popularna.
Aktivnost uključuje kratko informiranje kroz koje se učenicima prikazuju usluge Centra, popis deficitarnih zanimanja, dosadašnji uvjeti upisa kao i preporuke HZZ-a za obrazovnu upisnu politiku. Učenike se upoznaje s portalom www.cisok.hr, Portalom za razvoj karijere i Slikom tržišta rada. Ističe se važnost osvještavanja vlastitih vrijednosti, interesa i sposobnosti, kao i potreba za informiranjem o obrazovnim programima, opisima i zapošljivosti pojedinih zanimanja, stipendijama...

Nakon informiranja učenici ispunjavaju računalni program za profesionalno usmjeravanje Moj izbor.  Putem njega imaju priliku razmisliti o vlastitim interesima i vještinama. Nakon toga mogu detaljnije pregledati opise zanimanja, uvjete rada, poželjne osobine i vještine, obrazovne programe, stopu zapošljavanja, ovisno o tome što koga zanima.

Učitelji i stručni suradnici, slobodno nas kontaktirajte u vezi termina ukoliko želite dogovoriti dolazak Vaše grupe učenika.

Roditelji, slobodno svratite s Vašim djetetom u jedan od naša dva Centra te se skupa s njim informirajte.

U pripremi su i radionice za osmaše o odabiru srednje škole, stoga pratite novosti na našim stranicama!