Projekt „P.O.M.A.K. - poduzetni, osnaženi, motivirani, aktivni, kompetentni“

 U splitskom CISOK-u predstavljeni su rezultati projekta  „P.O.M.A.K. - poduzetni, osnaženi, motivirani, aktivni, kompetentni“, kojeg je provela  Liga za prevenciju ovisnosti u partnerstvu s udrugom DAR- Dugopolje, Udrugom srednjoškolaca i studenata otoka Brača, te u suradnji s HZZ-om, Regionalni ured Split. Projekt je proveden od rujna 2014. do rujna 2015., a financiran je sredstvima Ministarstva socijalne politike i mladih. Cilj projekta bio je doprinjeti smanjenju nezaposlenosti mladih na području Splitsko dalmatinske županije i unaprijediti kvalitetu življenja mladih, povećanjem njihovih osobnih kapaciteta za proaktivno i poduzetno sudjelovanje i konkurentnost na tržištu rada.

   
 
O rezultatima projekta na predstavljanju je govorila njegova voditeljica, Duška Milinković, dok je savjetnica CISOK-a mr. sc. Maja Frapporti-Roglić, predstavila suradnju HZZ-a Regionalnog ureda Split i CISOK-a s Ligom za prevenciju ovisnosti na projektu. Nekoliko sudionika iznijelo je svoja pozitivna iskustva sa sudjelovanja, dok je Aiša Milović, suradnica u projektu, u kratkom predavanju nastojala motivirati prisutne sudionike na daljnju aktivaciju u stvaranju svojih poslovnih prilika. Vrlo motivirajući govor ove iskusne konzultantice mladih poduzetnika, koja iza sebe ima više od 400 održanih radionica s mladima koji žele ostvariti svoju poslovnu ideju, duboko je dojmila sve prisutne. Jedva čekamo ponovno je ugostiti u CISOK-u kao predavača!
      
    
 
Sudionici projekta dobili su i diplome o završenom programu. O uspješnosti projekta dovoljno govori podatak da je dobar dio sudionika već pronašao posao. Međutim, kako je istakla gospođa Aiša Milović, od ideje do realizacije poslovne ideje dug je put, i pravi efekti novostečenih znanja polaznika, u koje uopće ne sumnjamo, moći će se vidjeti tek za koju godinu.