Radionica "Moja socijalna mreža"

U sklopu projekta „Integracija i socijalizacija osoba s mentalnom retardacijom“ Ministarstva socijalne politike i mladih čiji je cilj poboljšanje kvalitete  života  osoba s mentalnom retardacijom Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Slavonski Brod i ove godine sudjeluje u provođenju radionica za članove Udruge za pomoć osobama s mentalnom retardacijom ”Klub Regoč” Slavonski Brod.

Udruga za pomoć osobama s mentalnom retardacijom Slavonski Brod je nevladina, neprofitna udruga koja okuplja roditelje i članove lokalne zajednice koji rade na poboljšanju kvalitete života osoba s mentalnom retardacijom i njihovih obitelji. Udruga djeluje 35 godina i broji 286 članova, od toga 80 članova Kluba Regoč.

S ciljem osnaživanja i pružanja podrške osobama s mentalnom retardacijom, a u sklopu prethodno navedenog projekta, 13. lipnja 2016. godine održana je još jedna radionica u prostorima Centra za informiranje i savjetovanje o karijeri Slavonski Brod, u vremenu od 9,30 do 11,00 sati. Tema radionice bila je „Moja socijalna mreža“.  Na radionici je sudjelovalo 7 članova i zaposlenika „Kluba Regoč“. Kroz provedene aktivnosti sudionici su promišljali o svojim bliskim odnosima s drugim ljudima, važnosti održavanja i gradnje odnosa te načinima njihova poboljšanja. Jedan od ciljeva radionice bio je i podsjetiti sudionike na važnost međusobne suradnje i uvažavanja različitosti, kao preduvjeta izgradnje čvrstih odnosa. Konačni cilj radionice bio je izrada socijalne mreže članova Udruge. Na kraju radionice svaki sudionik dobio je pohvalnicu za uspješno sudjelovanje na radionicama.