Radionica za nezaposlene Jačam samopouzdanje, jačam sebe! u CISOK-u Split

Prema istraživanjima, samopouzdanje je relativno trajan aspekt ličnosti koji najviše od svih relativno trajnih osobina utječe na naše ponašanje i uspjeh u životu.

Naše samopouzdanje temelji se najviše na našim prošlim uspjesima, ali i uvelike utječe na naše buduće uspjehe, poslovne i druge. S druge strane, ono može poprilično varirati ovisno o životnim okolnostima. Kako je nezaposlenost izrazito nepovoljna životna situacija, za očekivati je da će negativno utjecati na samopouzdanje osobe.

Upravo zato, nezaposleni trebaju prije svega raditi na svom samopouzdanju. Ako ne vjerujete u sebe, nećete se moći predstaviti poslodavcu u najboljem svjetlu u neposrednom kontaktu s njim, ali ni napisati dobar životopis, u kojem ćete podrobno opisati svoje radne uspjehe i kvalitete - bez preuveličavanja, ali na način iz kojeg će se vidjeti njihova prava vrijednost.   

Na radionici namijenjenoj nezaposlenim osobama, održanoj u utorak, 22. rujna, polaznici su, sudjelujući u nizu vježbi, provjeravali koliko je njihovo samopouzdanje, na kojim njegovim aspektima trebaju poraditi, te učili kako ga ojačati i održavati stabilnim. Osobito im je bila zanimljiva vježba u kojoj su imali prilike vidjeti sebe očima drugih sudionika, a na osnovi podataka o svojim radnim i drugim uspjesima, kojih su se trebali prisjetiti i pribilježiti ih.

Iz CISOK-a su otišli  svjesniji svojih dobrih strana i odlično raspoloženi, te vidno povećanog samopouzdanja. A radionica Jačam samopouzdanje, jačam sebe br. 2 je tek pred njima…