Radionice za ALU

Za studente Akademije likovnih umjetnosti CISOK Zagreb već treću godinu zaredom održava radionice. Ove godine studenti su izrazili interes za teme neverbalne komunikacije i kreiranja profesionalnog identiteta.

12. ožujka stručna savjetnica Centra održala je radionicu pod nazivom  Neverbalna komunikacija-naučite slušati pogledom. Cilj radionice bio je upoznati studente s definicijom neverbalne komunikacije, od kojih se komponenti sastoji, kako pristupati proučavanju neverbalne komunikacije te kako uočavati i analizirati elemente neverbalne komunikacije. Navedene teme potakle su razmjenu ideja i znanja između voditeljice i studenata u smjeru promišljanja likovne umjetnosti kao sredstva neverbalne komunikaciji i sličnostima i razlikama u njihovoj analizi.

9.travnja stručna savjetnica Centra održala je radionicu Kreirajte vlastiti profesionalni identitet. Cilj radionice je bio osvijestiti i razvijati profesionalni identitet u skladu s profesionalnim interesima i vrijednostima radi uspješnijeg prepoznavanja odgovarajućeg posla te kvalitetnije prezentacije poslodavcu. Studenti su kroz razne upitnike i uz pomoć savjetnice osvijestili profesionalne interese, vrijednosti, vještine te na kraju izradili vlastiti portfelj.

Evaluacije, kao i usmena povratna informacija, su pokazale da su studenti bili zadovoljni radionicama te da su im pomogle u profesionalnom razvoju. Fotografije će uskoro biti dostupne u fotogaleriji.

Veselimo se daljnjim aktivnostima sa studentima Akademije likovnih umjetnosti!