Radionice za osmaše u CISOK-u Varaždin: Neka tvoj izbor bude" Moj izbor“

U srijedu, 05.02.2014. održali smo prvu radionicu pod nazivom Neka tvoj izbor bude "Moj izbor". Radionica je namijenjena učenicima osmih razreda koji još uvijek nisu odlučili koju srednju školu će upisati. Prvi  termin održavanja ove radionice bio je  unaprijed rezerviran za učenike Osnovne škole Ljubešćica koji su ga s nestrpljenjem dočekali.
Učenici su na radionici, u svrhu profesionalnog usmjeravanja, koristili računalni program Moj izbor što je bila osnova za daljnje promišljanje o budućem zanimanju i školi koju upisati. Istražili smo i različite izvore informacija o školama i programima koje one nude te smo definirali na temelju čega donijeti odluku o svojoj budućoj školi, a time i o svom budućem zanimanju. S učenicima su ovog puta došli i roditelji koji su također imali puno pitanja o tome kako svome djetetu pomoći u odabiru zanimanja.
Ovu vrstu radionica provodimo i dalje, a slijedećih pet termina nam je unaprijed rezervirano. Sve učenike i škole koje žele uputiti svoje učenike na ove radionice pozivamo da nam se jave i na vrijeme rezerviraju svoj termin radionice Neka tvoj izbor bude "Moj izbor".
Potaknuti pitanjima i interesom roditelja učenika završnih razreda osnovnih škola, ovim putem najavljujemo i radionice za roditelje koje planiramo za ožujak, a točan raspored radionica moći ćete pronaći uskoro u dijelu Aktivnosti u Centrima.