Ručno tkanje, stručni suradnici osnovnih škola i socijalno poduzetništvo u CISOK-u Varaždin!

Proteklih dana se u CISOK-u  Varaždin odvijalo nekoliko vrlo zanimljivih aktivnosti.

20.11.2013. ugostili smo gospodina Željka Knezića koji nam je prezentirao ručno tkanje. Prezentaciji su prisustvovali djelatnici Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Područnog ureda Varaždin te ispostava s područja Varaždinske županije. Na samoj prezentaciji, sudionici su upoznati sa tradicijom ručnog tkanja, tkalačkim stanom na kojem se može tkati, a imali su priliku i  sami iskušati postupak ručnog tkanja te se pobliže upoznati s ovim nesvakodnevnom i zanimljivom tehnikom.

21.11.2013. je održan još jedan sastanak sa stručnim suradnicima osnovnih škola Varaždinske županije. Sastanku je prisustvovalo 16 stručnih suradnika koji su ovom prilikom upoznali CISOK i njegove aktivnosti te su dogovoreni i prijedlozi za buduću  suradnju.

27.11.2013. održana je tribina na temu „Socijalno poduzetništvo“. Cilj tribine bio je, prije svega, sve prisutne upoznati sa pojmom  društvenog poduzetništva i stanjem na tom području u Hrvatskoj te u našoj županiji. O navedenoj temi govorili su Sanja Ostroški iz CEDRA-e Čakovec, Ines van Hoek iz Autonomnog centra Čakovec, Maja Lehman iz AZRA-e Varaždin te Ivan Božić, upravitelj socijalne zadruge Humana Nova. Tema je izazvala veliko zanimanje prisutnih, koji su se vrlo aktivno uključili u raspravu svojim idejama i prijedlozima te pitanjima oko mogućnosti realizacije istih upravo kroz društveno poduzetništvo. S obzirom na zajednički dojam da je javnost o tom vidu poduzetničkog modela još uvijek prilično slabo informirana, dogovoreno je da se ovakav vid predstavljanja društvenog poduzetništva svakako ponovi.