Sajam obrazovanja 2016.

U sklopu obilježavanja 10. Tjedna cjeloživotnog učenja Hrvatski zavod za zapošljavanje, Odsjek za profesionalno usmjeravanje i obrazovanje i CISOK Slavonski Brod organizirali su 3. po redu Sajam obrazovanja, koji je održan 30. rujna 2016. godine. Na Sajmu su sudjelovale sve srednje škole na području grada Slavonskog Broda, Strojarski fakultet u Slavonskom Brodu, Veleučilište Slavonski Brod, Pučko otvoreno učilište Libar te Europski Dom Slavonski Brod, koji su svojom maštovitošću i kreativnošću pokušali približiti rad svojih ustanova svim posjetiteljima. Sajam su u najvećem broju posjetili učenici osnovnih škola, a ostali posjetitelji su bili učenici srednjih škola, studenti, stručni suradnici i nastavnici, ravnatelji te zaposlene i nezaposlene osobe.

Svrha Sajma obrazovanja bila je informirati učenike osnovnih škola o mogućnostima srednjoškolskog obrazovanja na području Brodsko-posavske županije te im pružiti mogućnost detaljnijeg upoznavanja s programima i aktivnostima škola o kojima su razmišljali. Osim navedenog, cilj Sajma bio je i potaknuti učenike srednjih škola na pravovremeno razmišljanje o budućoj karijeri i profesionalnim ciljevima te potaknuti građane, prije svega nezaposlene osobe, na učenje i promišljanje o važnosti cjeloživotnog učenja i obrazovanja.

Uz predstavljanje prethodno navedenih dionika formalnog i neformalnog obrazovanja, za učenike osnovnih škola organizirano je i predstavljanje portala e-Usmjeravanje koje je privuklo pažnju brojnih učenika. U sklopu predstavljanja Portala učenici su imali priliku rješavati i upitnik Moj izbor: upitnik interesa i kompetencija te dobiti povratnu informaciju savjetnika o dobivenim rezultatima.

Sajam obrazovanja i ove godine pokazao se uspješnom aktivnošću za motiviranje sudionika na razmišljanje o važnosti cjeloživotnog učenja i obrazovanja, na obostrano zadovoljstvo organizatora i sudionika Sajma.