Sajam poslova u Vukovaru

  Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Vukovar, 26.10.2017. od 10.00 do 14.00 sati, organizira Sajam poslova u Dvorcu Eltz u Vukovaru.    Sajmom poslova, želimo sve sudionike na našem lokalnom tržištu rada potaknuti na promišljanje o važnosti ljudskih potencijala kao preduvjeta za uspješno poslovanje.
Sajam poslova je namijenjen nezaposlenim osobama, tražiteljima zaposlenja, poslodavcima, studentima, maturantima, učenicima završnih razreda osnovnih škola te svima onima koji žele upravljati svojom karijerom.

Posjetitelji Sajma poslova imaju priliku:
 • predati svoju molbu i životopis poslodavcu/kandidirati se na slobodna radna mjesta
 • uspostaviti komunikaciju i predstaviti se poslodavcima
 • prikupiti informacije o poslodavcu, a posebno o njegovim trenutnim i budućim potrebama za zapošljavanjem
 • procijeniti vlastite kompetencije u skladu sa zahtjevima poslodavaca
 • upoznati se s radom i aktivnostima Centra za informiranje i savjetovanje o karijeri - CISOK Vukovar i koristiti računalni program profesionalnog usmjeravanja Moj izbor
 • dobiti informacije o potrebama za radnicima i uvjetima života i rada u zemljama EU - EURES
 • vidjeti ponudu obrazovanja i usavršavanja na području Vukovarsko-srijemske županije
   Poslodavci na Sajmu poslova imaju mogućnost izravnog kontakta s potencijalnim radnicima te, kroz takav olakšan proces zapošljavanja, regrutirati veći broj kandidata različitih profila, čija znanja i sposobnosti odgovaraju području rada kojim se bavi njihova tvrtka/obrt odnosno stvoriti vlastitu bazu posloprimaca.
Na Sajmu poslova 2017. predstaviti će se poslodavci koji će prikupljati informacije o potencijalnim zaposlenicima, predstavljati kompetencije, znanja i vještine koje su potrebne za zapošljavanje u njihovom poduzeću te svoje planove budućeg zapošljavanja.
Obrazovne ustanove i institucije, koje su uključene kao partneri u organizaciji Sajma poslova, povezane su s tematikom zapošljavanja i razvoja karijere te će na Sajmu poslova predstavljati aktivnosti koje utječu na mogućnosti obrazovanja, zapošljavanja ili samozapošljavanja s ciljem promocije cjeloživotnog obrazovanja.
 
Događanja na Sajmu poslova 2017. godine
 • Predstavljanje poslodavaca i institucija na izložbenim pultovima
Na Sajmu poslova 2017. predstaviti će se poslodavci, koji će prikupljati informacije o potencijalnim zaposlenicima, predstavljati kompetencije, znanja i vještine koje su potrebne za zapošljavanje u njihovom poduzeću te svoje planove budućeg zapošljavanja.
Obrazovne ustanove i institucije će na Sajmu poslova predstavljati aktivnosti svojih institucija koje utječu na mogućnosti obrazovanja i zapošljavanja.  
 
 • Mogućnosti zapošljavanja u zemljama Europske unije
 
Na izložbenom pultu EURESA zainteresirani posjetitelji mogu dobiti informacije o mogućnostima života i rada u zemljama EU. Ulaskom Republike Hrvatske u EU omogućeno je zapošljavanje naših radnika u zemljama članicama. Posjetite Sajam poslova i saznajte kako i pod kojim uvjetima možete raditi u pojedinim zemljama.

 • Centar za informiranje i savjetovanje o karijeri – CISOK Vukovar
 
Na Sajmu će se putem izložbenog pulta predstaviti Centar za informiranje i savjetovanje o karijeri Vukovar koji se nalazi u sastavu Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područnog ureda Vukovar. Centar za informiranje i savjetovanje o karijeri svim građanima nudi širok raspon besplatnih usluga vezanih uz osobni razvoj i vještine upravljanja karijerom i to kroz različite aktivnosti (predavanja, radionice, grupni i individualni sastanci) koje su prilagođene njihovom vremenu i potrebama.
 
 • Samoprocjena kompetencija i profesionalnih interesa kroz računalni program profesionalnog usmjeravanja „Moj izbor“
Na Sajmu poslova možete iskoristiti sve prednosti koje nudi računalni program profesionalnog usmjeravanja Moj izbor te kroz popunjavanje interaktivnog upitnika dobiti dodatni uvid u vaše kompetencije i interese kao i nove ideje za daljnji razvoj karijere. 
 • Okrugli stol: Mjere aktivne politike zapošljavanja s naglaskom na mjeru „Osposobljavanje na radnom mjestu“
 
Na okruglom stolu bit će predstavljeni uvjeti i mogućnosti za korištenje mjera aktivne politike zapošljavanja s posebnim naglaskom na mjeru Osposobljavanje na radnom mjestu. Poslodavci korištenjem navedene mjere mogu osposobiti radnike prema svojim standardima te istovremeno smanjiti svoje troškove osposobljavanja nestručnih radnika.
 
Pokrovitelji Sajma poslova 2017.

Vukovarsko-srijemska županija i Grad Vukovar

Partneri Zavoda na Sajmu poslova
 • Vukovarsko-srijemska županija
 • Grad Vukovar
 • Hrvatska gospodarska komora Županijska komora Vukovar
 • Hrvatska obrtnička komora
 • Hrvatska udruga poslodavaca
 • Agencija za razvoj Vukovarsko-srijemske županije Hrast d.o.o.
 • Razvojna agencija Vukovar d.o.o. - VURA
 • Lokalno partnerstvo za zapošljavanje VSŽ
 
Medijski pokrovitelji
 • Hrvatski radio Vukovar
 • Vukovarske novine
 • Vinkovačka televizija
 • Glas Slavonije
 • Slavonski radio
 • Osječka televizija

 Kako se pripremiti za Sajam poslova?
   Kako biste od posjeta Sajmu poslova izvukli najveću korist za sebe, potrebno se pažljivo pripremiti. Kao prvo, potrebno je napisati životopis te ponijeti nekoliko preslika, jer će mnoge tvrtke prihvatiti primjerak vašeg životopisa za potrebe daljnjih kontakata i detaljnijih informacija o vašem zvanju, vještinama i sposobnostima te o radnom iskustvu. Ukoliko trebate kreirati ili obnoviti svoj životopis posjetite naš Centar za informiranje i savjetovanje o karijeri – CISOK Vukovar, Vladimira Nazora 16, Vukovar.
Slijedeći korak je, razmisliti o tome kakav posao želite te koja znanja, vještine i iskustvo posjedujete za ostvarenje toga što želite, kako biste se mogli javiti onim poslodavcima koji traže radnike vaših kompetencija.
Ukoliko još niste definirali poslove koje želite raditi, Sajam vam nudi upravo pregled različitih poslova koji se trenutno nude na tržištu rada. Primijetit ćete da poslodavci ponekad traže i zaposlenike čije kvalifikacije nisu samo u okviru registrirane djelatnosti, npr. poslodavac koji se bavi proizvodnjom obuće, osim najčešćeg zanimanja šivač obuće, treba i ekonomiste, pravnike, marketinške stručnjake i sl. 
Razmislite i o eventualnim pitanjima koja biste mogli postaviti poslodavcima, a koja bi vam pomogla u donošenju odluke nudi li poslodavac ono što tražite.
I na kraju, ne zaboravite ponijeti osobne dokumente radi eventualne potrebe za davanje detaljnijih osobnih podataka.
 
Preporuke posjetiteljima Sajma poslova
   Imajte na umu da Sajam posjeti velik broj potencijalnih zaposlenika, stoga se pokušajte istaknuti među njima. Kad govorite o sebi probajte istaknuti projekte na kojima ste radili, koja specifična znanja i vještine posjedujete, a koje vas čine kompetentnijim od ostalih kandidata.
Sve na vama utječe na stvaranje slike kod poslodavca kao što su način na koji ste odjeveni, kako stojite, vaše geste, kontakt očima i sl. Pokažite ozbiljnost i zainteresiranost za posao te prije ulaska na Sajam isključite mobitel kako biste bili potpuno usmjereni na kontakte s poslodavcima.
Iako se čini očitim, preporučamo vam: budite entuzijastični, prijateljski raspoloženi, pozitivni i iskreni.
Premda sam naziv osobe koja ne radi: „nezaposlena osoba“ asocira na to da ista nema posao to nije tako – naime, posao nezaposlene osobe je tražiti zaposlenje. Pristupite tom poslu odgovorno i sistematično i uspjeh neće izostati.