Sajam srednjih škola Splitsko-dalmatinske županije

 Ovaj Sajam održan u subotu, 12. svibnja, okupio je velik broj škola sudionica, institucija uključenih u upise u srednje škole, te roditelja i učenika posjetitelja.  


Na Trgu Gaje Bulata ispred Splitskog HNK, jednoj od središnjih gradskih lokacija, škole su imale svoje štandove s informativnim materijalima, a djelatnici škola i učenici spremno su odgovarali na sva pitanja zainteresiranih. Plato ispred zgrade Kazališta odigrao je ulogu pozornice, na kojoj se odvijao prigodni program. Učenici različitih srednjih škola prezentirali su svoje pjevačke i druge talente, a učenici Umjetničke škole održali su modnu reviju. Sve srednje škole ukratko su i za mikrofonom predstavile svoje obrazovne programe.


HZZ Regionalni ured Split, odnosno CISOK, također je imao svoj štand. Posjetiteljima je na raspolaganju bio različiti informativni materijal (koji je čitav „razgrabljen“), ali i instant - informacije i savjeti savjetnice CISOK-a. Dok će nekima i ova brza pomoć pri donošenju odluke biti dovoljna, mnogi su i najavili naknadni posjet CISOK-u.

Velika posjećenost Sajma pokazuje da, mjesec dana pred upise, informacija i savjeta o školama i programima koji se nude, kao i pomoći u donošenju odluke što izabrati, učenicima i roditeljima nikad dosta.