Seminar „Prepoznavanje i bilježenje kompetencija"

Obilježavajući 10.godinu Europassa, Nacionalni Europass centar organizirao je seminar „Prepoznavanje i bilježenje kompetencija“ s ciljem osnaživanja stručnjaka u području obrazovanja.

Tijekom seminara provedeno je nekoliko aktivnosti. Gospođa Sanja Živković upoznala je prisutne sa švicarskom CH-Q metodom, jednim od modela upravljanja karijerom. Sudionici su imali priliku procijeniti svoje jake i slabije strane na konkretnim situacijama. Također su razmislili o tome kako njihove kvaliete utječu na odnose i doživljaj drugih ljudi.

Savjetnice CISOK-a provele su radionicu Kreirajte vlastiti profesionalni identitet. Cilj radionice je osvještavanje i objedinjavanje vlastitih prednosti, interesa i vrijednosti za potrebe daljnjeg razvoja karijere. Evaluacijske liste su pokazale da su sudionici bili jako zadovoljni sadržajem i organizacijom radionice, te su u više navrata kao prednost naveli mogućnost primjene materijala u radu s učenicima.

Voditeljica Nacionalnog Europass centra Hrvatske gospođa Vlasta Jelašić Kerec predstavila je prisutnima novosti u formatu životopisa i ostalih dokumenata Europassa. Uslijedilo je izlaganje voditeljice Odjela za Hrvatski kvalifikacijski okvir pri MZOS Josipe Češnovar o Hrvatskom kvalifikacijskom okviru.

Cijeli seminar je omogućio prisutnima da otkriju svoje jake strane i kako ih mogu još više koristiti u daljnjoj karijeri te kako ih mogu predstaviti drugim osobama i prikazati u obliku Europass dokumenata. Fotografije sa susreta potražite u fotogaleriji!

Veselimo se daljnjim sličnim suradnjama!