Siječanj i veljača u CISOK-u Zagreb

Početkom mjeseca održan je sastanak svih CISOK centara na kojem su savjetnici razmjenjivali primjeri dobre prakse te zajedno pokušali savladati izazove s kojima se susreću. Također je dodatno naglašena uloga CISOK-a u provedbi programa Garancije za mlade.Zagrebačke Centre ovaj mjesec posjećuje mnogo učenika osnovne škole. Aktivnosti za njih održavaju se  svakodnevno – grupna informiranja i radionice naišli su na velik interes osmaša, njihovih roditelja, profesora i stručnih suradnika.

Česti gosti Centara bili su i učenici srednjih škola. Između ostalih aktivnosti, njima je bilo namijenjeno i predavanje o mogućnostima studiranja u inozemstvu ostvareno u suradnji s Institutom za razvoj obrazovanja.

Kao i svaki mjesec radionice za tražitelje zaposlenja vrlo su popularne, a to pokazuje i činjenica da su prijave za aktivnosti za veljaču počele već u prvoj polovici siječnja.

U ovom mjesecu je ostvaren i uspješan kontakt s medijima. Brojni portali i novine obaviješteni su o našim aktivnostima te ih objavljuju na svojim stranicama, a savjetnica CISOK-a gostovala je u televizijskoj emisiji te dala izjavu za radio. U siječnju su započeti i pregovori oko zajedničkih projekata.

U veljači nastavljamo s provođenjem brojnih grupnih i individualnih aktivnosti za učenike, studente, nezaposlene osobe i sve ostale kojima treba podrška u razvoju karijere.

Kao i prošle godine, i ove godine zagrebački Centri  sudjeluju u Tjednu psihologije kojeg po 8.put organizira Hrvatsko psihološko društvo. Provodit ćemo razne aktivnosti profesionalnog usmjeravanja i razvoja karijere za učenike osnovnih i srednjih škola,  tražitelje zaposlenja, studente, roditelje i sve zainteresirane za temu prof. usmjeravanja, a detalje o njima ubrzo ćemo objaviti na našim stranicama.