Software Startup Akademija u CISOK-uSoftware Startup Akademija besplatni je program edukacije o razvoju softverskih rješenja koje udruga Osijek Software City (http://softwarecity.hr/) provodi u suradnji s Microsoftom Hrvatska.
Edukacija je namijenjena studentima, srednjoškolcima, mladima, starijima, zaposlenima i nezaposlenima, odnosno svima koji imaju želju osmisliti i razvijati vlastite poslovne ideje, naučiti nešto novo o razvoju softvera, kao i o potrebnim poslovnim vještinama za nastup na tržištu. Posebnu vrijednost projektu daje mentorski pristup gdje svi polaznici imaju mogućnost rada uz savjete stručnih ljudi s velikim iskustvom u svojim područjima rada.

Prošlogodišnje izdanje Software Startup Akademije polučilo je izniman uspjeh. Kroz predavanja je i radionice u programu sudjelovalo 120 polaznika, od kojih je u konačnici stvoreno 6 projektnih timova s 18 članova koji su razvijali vlastita softverska rješenja. Tim Guest Request odabran je za sudjelovanje u nacionalnoj završnici projekta u sklopu Microsoftove konferencije WinDays 14. gdje je pobijedio na natjecanju te osvojio 40.000 kn za implementaciju svog rješenja.  Kako je bilo prošle godine možete pogledati u člancima na slijedećem linku  http://softwarecity.hr/tag/software-startup-akademija/.
Ove godine u pripremi je 8 predavanja sa pripadajućim radionicama koja čine jedan zaokružen proces od ideje do izrade softverskog rješenja, 11 tehničkih predavanja organiziranih od strane Microsoft Student Partnera te dvomjesečni rad na projektu sa mentorima. Također, u planu su i 2 hackathona – cjelodnevno programiranje u opuštenoj atmosferi uz druženje, te priprema i pitch pred mentorima.