Spas u zadnji čas - upisi u srednje škole

Budući da se bliži termin prijave obrazovnih programa, a prijave u elektronski sustav su već počele, CISOK koristi ovaj period kako bi dodatno pomogao svim zainteresiranima pri odabiru srednje škole.

Tijekom školske godine zagrebački CISOK ostvario je brojne suradnje s osnovnim školama na području grada i Zagrebačke županije. Puno je učenika posjetilo Centar, sudjelovalo na prezentacijama, u radionicama, uz pomoć savjetnika napravilo samoprocjenu, informiralo se o kretanjima na tržištu rada i upoznalo se s načinima na koji se donosi odluka o školovanju odnosno zanimanju. Roditelji su sudjelovali na predavanjima Odabir srednje škole-što roditelji trebaju znati.

Velik broj učenika i roditelja koristio je i usluge individualnog savjetovanja prilikom kojih su im savjetnici pružili onu razinu potpore koja im je bila potrebna.

Ovisno o organizacijskim mogućnostima, savjetnice CISOK-a posjetile su pojedine škole te razgovarale s učenicima 8.razreda i sudjelovale na roditeljskim sastancima te dobile pozitivne povratne informacije od sudionika i organizatora.