Stručni sastanak osnovnih škola Zadarske županije 2017.

U Centru za informiranje i savjetovanje o karijeri (CISOK) Zadar, 25.1.2017. s početkom u 13:00 sati, održan je sastanak na temu profesionalnog usmjeravanja učenika osmih razreda u školskoj godini 2016./2017. Na sastanku su prisustvovali predstavnici 31 osnovnih škola Zadarske županije te djelatnice Odsjeka za profesionalno usmjeravanje HZZ PU Zadar i CISOK centra Zadar.

 

Stručnim suradnicima je predstavljen portal e-Usmjeravanje dostupan na internetskim stranicama http://e-usmjeravanje.hzz.hr/Prezentirani su alati i informacije bitni za profesionalno usmjeravanje učenika, a posebno upitnik interesa i kompetencija „Moj Izbor“.
 

Prisutne smo također upoznali s definiranim aktivnostima HZZ PU Zadar i CISOK-a vezanim za profesionalno usmjeravanje učenika osmih razreda. Za učenike osmih razreda s poteškoćama u razvoju, učenike s većim zdravstvenim teškoćama te za učenike koji upisuju zanimanja s posebnim uvjetima rada, postupak profesionalnog usmjeravanja se provodi pri HZZ PU Zadar.
 

Radom CISOK-a obuhvaćeni su učenici od 6. do 8. razreda na način da su za učenike 6. i 7. razreda osmišljene radionice ranog profesionalnog razvoja, dok su za neodlučne učenike 8. razreda predviđena grupna informiranja u dogovorenim terminima. Predstavljene su i radionice za roditelje koje će se održavati u CISOK-u kako bi se roditelji što aktivnije uključili u profesionalno usmjeravanje svoje djece.
 

Zadovoljni smo s odazivom škola i povratnim informacijama koje smo dobili od stručnih suradnika vezano za predviđene aktivnosti CISOK-a. U veljači aktivno započinjemo s provedbom radionica i grupnih informiranja.
 

Za sve detaljne informacije slobodno nas kontaktirajte putem telefona 023/311-949 ili slanjem e-maila na cisok-zadar@hzz.hr.

Vidimo se u CISOK-u Zadar!