Strukturirani dijalog u Zadru: Podrška mobilnosti mladih

Strukturirani dijalog s mladima predstavlja proces u kojem se tijela javne vlasti, uključujući i institucije Europske unije, savjetuju s mladim ljudima o određenim temama koje su od velike važnosti za populaciju mladih diljem Europe. Cilj je osigurati da preporuke i mišljenja mladih nađu svoje mjesto u nacionalnim i europskim politikama za mlade kako bi se poboljšala kvaliteta njihova života i unaprijedio položaj mladih u određenom području.
 
U suradnji udruge Info zona (Split), udruge Cinaz (Zadar) i Mreže mladih Hrvatske (Zagreb), u prostorijama studentskog kluba Božo Lerotić u Zadru, održane su lokalne konzultacije u procesu 6. ciklusa strukturiranog dijaloga na kojima se raspravljalo o ulozi lokalne zajednice u mobilnosti mladih.
 
S obzirom na važnost teme i CISOK Zadar se, uz predstavnike Sveučilišta, Grada, studenata i mladih, aktivno uključio u konzultacije. Ovim putem se još jednom želimo zahvaliti organizatorima, kao i ostalim sudionicima na kvalitetnoj i konstruktivnoj raspravi, budući da će nam određena saznanja zasigurno koristiti u našem radu.