Studenti u CISOK-u Zadar

Nakon uspješnog gostovanja na Antropop konferenciji u organizaciji odjela Etnologije i Kulturne antropologije Sveučilišta Zadar, suradnja sa studentima se nastavlja i dalje. U CISOK-u smo ugostili prof. Moranu Rogić, tajnicu i koordinatoricu udruge CINAZ i voditeljicu kluba mladih KLOOZ koja je volonterski održala edukativnu radionicu na temu "Funkcioniranje udruge mladih i za mlade" namijenjenu studentima koji su voditelji postojećih udruga kao i onima koji su iskazali interes za aktivnijim sudjelovanjem u procesu osnivanja istih.
 

Cilj radionice je bio podučiti predstavnike udruga mladih i za mlade o osnovnim elementima koje je važno razvijati i učinkovito planirati kako bi rad i organizacija rada udruga mladih i za mlade ostvarila kvalitetu i željene rezultate.

Obrađene tematske cjeline odnosile su se na:
•Značenje udruga mladih i za mlade u razvoju društva
•Značenje udruga mladih i za mlade za unaprjeđenje kvalitete života mladih ljudi
•Osnovne strukture i forme udruživanja mladih
•Razvoj programskih sadržaja sukladno potrebama mladih
•Organizacijski razvoj (SWOT analiza)
•Financijsko poslovanje udruga mladih i za mlade
 
Pozitivnih reakcija nije nedostajalo, a slične aktivnosti su u nadolazećim planovima rada CISOK-a Zadar, kako bi studentskoj populaciji putem edukativnih i informativnih sadržaja približili mogućnosti zapošljavanja, te ih kvalitetno pripremili za tržište rada.  
 
Pozivamo sve zainteresirane studente da nam se pridruže u predstojećim aktivnostima.

Vaš stručni tim CISOK Zadar