Studenti učili poduzetničke vještine na Drugoj konferenciji Student Business e-Academy

 
 
U okviru Erasmus+ projekta Student Business e-Academy, čiji je jedan od nositelja splitsko sveučilište, od 22. do 28. kolovoza u Pakoštanima je održana Druga SBeA konferencija.
Studenti Sveučilišta u Splitu, zajedno sa studentima sveučilišta Middlesex University iz Londona i University of Malaga iz Španjolske formirali su međunarodne timove i zajednički radili na razvoju poslovne ideje.

Stručnjaci iz akademskog i poslovnog svijeta održali su predavanja s temom osnova pokretanja poslovanja i upravljanja
poduzećem. Studenti su naučeno svakodnevno primjenjivali razrađujući vlastiti poslovni koncept u svojim timovima.

Sva predavanja uživo su se prenosila putem YouTube kanala.

Osim poduzetničkih vještina, vježbalo se i pregovaranje u međunarodnom i međukulturalnom okruženju, a većina studenata je tu i počela stvarati poslovnu mrežu s obzirom na brojna nova prijateljstva sa zajedničkim interesom - poduzetništvom.

Na kraju, najzanimljivije poslovne ideje su i nagrađene. Najuspješniji britanski i španjolski studenti  nagrađeni su besplatnim boravkom u studenskom domu Sveučilišta u Splitu, dok će najuspješniji Splićani besplatno boraviti na Sveučilištu u Malagi.
 
 
Projekt Akademije ide dalje. Za petak, 15. rujna, zakazano je predstavljanje  besplatnog poduzetničkog SBeA online programa, vodiča za poduzetnike početnike i digitalne start-up igre na kampusu Sveučilišta u Splitu.