Studiranje u inozemstvu


"Iskustva i kvalifikacije stečene za vrijeme studija u inozemstvu bez sumnje studentima otvaraju cijeli spektar novih mogućnosti. Bliske veze s kolegama iz različitih zemalja mogu stvoriti prijateljstva za čitav život i mogućnost stručne suradnje izvan domaćih granica."
 
 
Da je to stvarno tako, uvjerili su se maturanti Prirodoslovno-grafičke škole koji su imali prilike čuti iskustva studiranja i rada u prezentaciji BHV Educationa. Gost predavač je bio predstavnik fakulteta u Švicarskoj, Hotel and Tourism Management Institute, koji je na primjeru svog studiranja i kasnije zaposlenja pokazao kako izgledaju programi školovanja, oblici prakse, studijska putovanja i mnoge druge mogućnosti i iskustva koja mlada osoba može steći. Kroz motivirajući i zanimljiv video materijal predstavljeni su različiti aspekti studiranja, multikulturalno okruženje, primjeri dobre suradnje i timskog rada.
 
        
 
Učenici su imali priliku informirati se i o načinima prijave na fakultet, kako napisati svoje motivacijsko pismo i koje se sve kompetencije i vještine traže uz akademski uspjeh. Isto tako su upoznati sa rokovima prijava i vrstama studija koji se trenutno nude.

U CISOK-u ćemo nastojati i dalje prikupljati raznovrsne informacije i zanimljive predavače za srednjoškolce, studente i sve zainteresirane za opcije kvalitetnog obrazovanja.