Sudjelovali smo na okruglom stolu ''Lokalna suradnja i korištenje EPALE platforme za postizanje vlastitih ciljeva ustanove''

U prostorima Pučkog otvorenog učilišta Koprivnica, 3. listopada održan je okrugli stol na temu Lokalna suradnja i korištenje EPALE platforme za postizanje vlastitih ciljeva ustanove. Sudionici su imali prilike saznati nove informacije i razmijeniti iskustva suradnje i korištenja EPALE platforme.
 
O lokalnoj suradnji u sklopu Klastera za razvoj i unaprjeđenje sustava  cjeloživotnog učenja u Koprivničko –križevačkoj županiji izlagala je savjetnica iz CISOK centra u Koprivnici. Klaster je inicijativa lokalnih organizacija i institucija u području tržišta rada, obrazovanja, kulture, civilnog sektora, te potpornih institucija za razvoj poduzetništva i sveobuhvatni razvoj, a pokrenuta je s ciljem promoviranja cjeloživotnog učenja i kontinuiranog profesionalnog razvoja ljudskih potencijala.
 
EPALE je višejezična otvorena zajednica članova namijenjena svima s profesionalnom ulogom u obrazovanju odraslih, a njen nastanak, ciljeve i dosadašnje aktivnosti su predstavili Mile Živčić, ravnatelj Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih i Mario Vučić, pomoćnik ravnatelja za razvoj obrazovanja odraslih.  Više o samoj platformi možete pronaći ovdje https://ec.europa.eu/epale/hr/%C5%A1-je-epale
 

Predstavnici Pučkog otvorenog učilišta Koprivnica su naposljetku prisutnima predstavili vlastiti primjer korištenja EPALE platforme u ostvarivanju partnerstava u provedbi projekta „Pacemaking the education and employment: answers  to new challenges and opportunities“, čija je  provedba počela 1. listopada.

CISOK Koprivnica