Sudjelovanje u studijskom posjetu Guidance for vulnerable groups

Od 4.do 7.rujna 2018. proveden je studijski posjet u organizaciji Euroguidance centara Hrvatske i Slovenije. Posjet je bio namijenjen Euroguidance savjetnicima i praktičarima u području profesionalnog usmjeravanja, a tema je bila pružanje usluga profesionalnog usmjeravanja ranjivim skupinama ljudi, s naglaskom na mlade i NEET osobe.

Sudionici iz Belgije, Cipra, Danske, Slovenije i Hrvatske upoznali su se sa različitim uslugama profesionalnog savjetovanja mladih u Sloveniji i Hrvatskoj.

CISOK Zagreb je predstavio svoj rad s mladim nezaposlenim osobama, kao i razne aktivnosti tzv. ranih intervencija za mlade koji se još školuju, a kojima se nastoji spriječiti njihova dugotrajna nezaposlenost. Uz prezentaciju, savjetnici su sudjelovali u radionici samoprocjene vlastitih profesionalnih kompetencija i izrade osobnog profesionalnog portfelja.

Sudionici su izrazili zadovoljstvo provedenom aktivnošću, kao i samim konceptom i radom CISOK-a. Bili su vrlo aktivni te je razmjena iskustava i načina rada protekla u ugodnom tonu.

Veselimo se daljnjim sličnim aktivnostima!