Suradnja Udruge CINAZ i CISOK-a Zadar

U suradnji s Udrugom CINAZ, u sklopu projekta Info centra za mlade Zadar, u CISOK-u su održane dvije aktivnosti za sve zainteresirane mlade osobe s područja Zadarske županije. Cilj projektnih aktivnosti je povećati kompetencije mladih za aktivno traženje posla, jačati njihovu konkurentnost na tržištu rada te zaštiti prava žena i njihov položaj na tržištu rada.

Predavanje Žena na tržištu rada – što trebam znati? je bilo posvećeno pravima i izazovima žena na tržištu rada, uz povijesni pregled društvenih promjena te kratki uvid u zakonodavni okvir. Sudionice su imale priliku saznati koji su to izazovi s kojima se susreću žene na tržištu rada te kako uskladiti obiteljsku i radnu ulogu. Također, saznale su koja prava imaju zaposlene trudnice i roditelji te kojim institucijama se mogu obratiti kako bi svoja prava ostvarile.

Također, za mlade osobe koje ulaze na tržište rada, a žele unaprijediti način komunikacije sa svojim (potencijalnim) poslodavcima i kolegama pripremljena je i održana radionica Vještine poslovne komunikacije. Sudionici su imali priliku saznati koje su odlike uspješne poslovne komunikacije, a kroz demonstraciju, igru uloga i praktične zadatke su uvježbavali kako ostaviti dobar prvi dojam i održati ga u poslovnom svijetu.

Sudionici su u obje aktivnosti pokazali velik interes za teme te sudjelovanje na istima procijenili korisnim, a u nastavku možete vidjeti djelić atmosfere.