Svibanjske aktivnosti CISOK-a Dubrovnik

Poštovani korisnici,

u svibnju održavamo razne aktivnosti za učenike osnovnih i srednjih škola, za mlade, nezaposlene i zaposlene koji razmišljaju o promjeni karijere. Sve aktivnosti su besplatne i održavaju se u prostorijama CISOK-a na adresi Od svetog Mihajla 1. Prijavite se putem mail-a: cisok-dubrovnik@hzz.hr ili tel: 020/641-380.
 
  • Metode i tehnike traženja posla - 02.05.2017. u 11:00 h

Opći cilj radionice je podići razinu svjesnosti o potrebi aktivnog traženja posla kod nezaposlenih osoba te ih informirati o važnosti proaktivnog, samoinicijativnog javljanja za posao stavljajući pri tom naglasak na vlastite osobine: motiviranost/inicijativa, fleksibilnost/prilagodljivost, komunikacijske vještine.

  • Kamo nakon srednje škole? - 04.05.2017. u 14:00 h                                                                     

Radionica je namijenjena učenicima završnih razreda srednjih škola u cilju pružanja osnovnih informacija i podrške pri odabiru studija i pri ulasku na tržište rada.
 

  •  Prijava za posao - 09.05.2017. u 11:00 h                                                                                                 

Radionica je namijenjena nezaposlenim osobama. Cilj radionice je naučiti nezaposlene osobe pisanju životopisa te potaknuti aktivan pristup pisanju životopisa te razmjenu iskustava od strane polaznika.

  • Mladi na tržištu rada - 11.05.2017. u 14:00 h                                                                                            

Radionica je namijenjena mladima do 29 godina.  Kroz interaktivne vježbe polaznicima ćemo približiti osobine tražene na tržištu rada i pripremiti ih za kvalitetnu prezentaciju poslodavcu.

  • Pismo zamolbe - 16.05.2017. u 14:00 h                                                                                               

Radionica je namijenjena svima koji traže posao. Polaznici će saznati što je to molba za posao, čemu ona služi te kako se predstaviti poslodavcu kad natječaj nije objavljen.

  • Moj izbor - 18.05.2017. u 14:00 h                                                                                                          

Radionica je namijenjena učenicima završnih razreda osnovne škole. Na radionici će savjetnica CISOK-a predstaviti portal e-Usmjeravanje i mogućnosti koje im nudi. Nas praktičnom dijelu učenici će  rješavati Upitnik pomoću kojeg će ocjenjivati svoje interese i kompetencije i koji im može pomoći u odabiru budućeg zanimanja.

  • Priprema i uvježbavanje razgovora za posao - 23.05.2017. u 11:00 h                                              

Radionica obuhvaća pripremu za intervju, vještine komuniciranja s poslodavcem, ponašanje tijekom intervjua, najčešća pitanja postavljena kandidatu i poslodavcu kao i uspješnu prezentaciju kandidata.  Radionica je namijenjena svima onima koji se žele uspješno predstaviti poslodavcu i istaknuti svoje kvalitete.

  • Pisanje životopisa u Europass formatu - 25.05.2017. u 14:00 h                                                               

Na radionici će polaznici imati priliku predstaviti svoja znanja i vještine u životopisu uz pomoć CISOK savjetnice.

  • Trominutni stručni govor - 30.05.2017. u 11:00 h                                                                                          

Svi sudionici trebaju pripremiti trominutni govor na temu koju su sami odabrali te vježbati govor zajedno s drugim sudionikom kroz igru uloga ili, ako je moguće, sami kod kuće. Nakon držanja govora pred čitavom grupom slijede povratne informacije.