Svibanjske radionice CISOK-a Zadar

U mjesecu svibnju očekuju vas provjerene CISOK radionice vještina aktivnog traženja posla, samozapošljavanja, volontiranja te komunikacijskih vještina predstavljanja poslodavcu. 

Zahvaljujući suradnji s Informacijskim centrom Europe Direct Zadar koju smo pokrenuli sudjelovanjem na Sezonskom sajmu poslova 10. travanja. 2015, gdje je CISOK zajedno s prisutnim poslodavcima imao priliku upoznati zainteresirane građane o svojim aktivnostima i uslugama za nezaposlene, ovaj mjesec zajednički obilježavamo Europski tjedan.  Aktivnosti i događanja možete provjeriti na http://edic-zadar.com/?p=966
 

Iz programa izdvajamo "Europass životopis" radionicu koju ćemo u sklopu Europskog tjedna održati u CISOK-u 7.05.2015. u 11 sati koja nudi mogućnost izrade životopisa namijenjenog za europsko tržište rada.

Prijaviti se možete:
  • Putem e-maila cisok-zadar@hzz.hr
  • Telefonom 023/311-949
  • Osobnim dolaskom na Polačišće 3 (nasuprot TC Relja)


CISOK PROGRAM ZA MJESEC SVIBANJ

KADA? RADIONICA
05.05.2015.
10h
„Kako otkriti što znam i želim raditi?“
Stekli ste određeno zvanje, imate zanimanje (ekonomist, računalni tehničar, kuhar...). Što sve znate? Što i gdje možete raditi? Prepoznajte svoj potencijal i pronađite posao koji vam odgovara.
07.05. i
29.05.2015.
11h
 „Europass životopis“
Ako razmišljate o mogućnostima zapošljavanja u inozemstvu, Europass je forma životopisa prihvaćena u većini zemalja Europske unije. Predstavite inozemnom poslodavcu Vaše vještine i kvalifikacije na djelotvoran i razumljiv način.
12.05.2015.
10h
„Kako istraživati tržište rada i pronaći posao?“
Gdje se objavljuju natječaji? Tko vam sve može pomoći u traženju posla? Ako ne možete nabrojiti više od 4 načina traženja posla onda je ovo radionica za vas.
13.05. i
27.05.2015.
10h
„Volontiranjem do posla!“
Saznajte više o tome kako postati volonter i različitim načinima volontiranja. Informirajte se o prednostima volontiranja koje mogu povećati vaše mogućnosti za zapošljavanje.
15.05.2015.
11h
 
„Prijavljivanje na natječaj putem e-maila“
Sve više poslodavaca navodi e-mail kao kontakt i način prijave. Što napisati u naslovu, a što u tekstu e-maila? Ostavlja li vaše korisničko ime profesionalan dojam na poslodavca? Uz pomoć konkretnih primjera naučite korisne fraze te poboljšajte svoje vještine poslovnog komuniciranja.
 
21.05.2015.
11h
„Imate samo jednu priliku za ostavljanje prvog dojma“
Koliko pažnje tijekom razgovora posvećujete neverbalnoj komunikaciji? Imate li razrađenu taktiku predstavljanja poslodavcu? Na ovoj radionici naučite „pročitati“ poslodavca i ostavite dojam idealnog radnika u željenoj firmi. 
22.05.2015.
11h
„Pisanje molbe i životopisa“
Pronašli ste zanimljiv oglas ili se želite samoinicijativno predstaviti poslodavcu? Kvalitetno napisan životopis i molba su prvi korak u aktivnom traženju posla.
26.05.2015.
10h
„Intervju za posao“
Kako se pripremiti za intervju? Koja su najčešća pitanja poslodavca te kako na njih odgovoriti? Pripremite se za intervju i pokažite da ste upravo vi pravi kandidat za željeno radno mjesto.
28.05.2015.
13h
"Poduzetništvo, je li to za mene?"
Saznajte kako razraditi poduzetničku ideju, te koje karakteristike čine dobrog poduzetnika