Tjedan (i još jedan) cjeloživotnog učenja u CISOK-u Varaždin

Kako bismo i mi širili svijest  o važnosti obrazovanja i stalnog učenja, i ove se godine priključujemo kampanji obilježavanja Tjedna cjeloživotnog učenja. U tu svrhu kroz ovaj i polovicu slijedećeg tjedna provodimo brojne aktivnosti, s istom porukom: učenje je važno i korisno u svim životnim razdobljima!

Jedna od njih je i predavanje pod nazivom „Zašto (i kako) da postanem e-Građanin“ koje će se održati u utorak, 27.09.2016. u CISOK-u Varaždin u 13:00 sati. Kraći opis sadržaja predavanja može se vidjeti u dijelu Aktivnosti u centrima i prijave još uvijek primamo, stoga požurite i osigurajte svoje mjesto na predavanju.

Tjedan cjeloživotnog učenja obilježavamo i brojnim radionicama za učenike srednjih i osnovnih škola. S učenicima drugih razreda IV. osnovne škole Varaždin raspravljati ćemo o važnosti učenja i mogućim teškoćama u učenju kroz radionicu „Učenje (ni)je za svakoga?“.  Učenike prvih razreda Elektrostrojarske škole nastojati ćemo uputiti u tajne kvalitetnog učenja kroz radionicu „Dobro je učiti - DOBRO!“. A knjižničare osnovnih i srednjih škola Varaždinske i Međimurske županije upoznati ćemo s metodama grupnog profesionalnog usmjeravanja i našim portalom e-Usmjeravanje.

U utorak, 04.10.2010. u 16:00 sati održavamo tribinu na temu „Motiviranje mladih i komunikacijske strategije prema njima“, na kojoj ćemo, zajedno s predstavnicima udruga mladih i institucija koje se bave mladima, pokušati doći do odgovora na pitanje:  kako motivirati mlade na aktivnije uključivanje u kreiranje vlastitih prilika za učenje, umrežavanje, zapošljavanje i aktivno i samostalno upravljanje svojim profesionalnim karijerama.

I za kraj, u organizaciji CISOK-a Varaždin i volonterskim angažmanom  Inicijative mladih za mlade Varaždina (VAKUUM),  pružamo i priliku za upoznavanje osnova računalne pismenosti u tri koraka! Tri radionice, tri alata – za razvoj vještina za osobnu i poslovnu primjenu.  Radionice ne postavljaju dobne granice i ne zahtijevaju iznimno prethodno znanje korištenja računalom, osim temeljnog (početničkog) poznavanja rada s računalom. Broj polaznika ograničen je na 8 osoba po radionici. Svaka radionica zasebna je cjelina - moguće je prisustvovati samo jednoj, dvije ili na sve tri radionice. Prijaviti se na radionice možete osobnim dolaskom, telefonom  ili mailom, do 30.09.2016. pa iskoristite priliku!!
 

Pratite naše aktivnosti te naučite nešto novo upravo u Tjednu cjeloživotnog učenja.

Stručni tim CISOK-a Varaždin