Tjedan (i još jedan) cjeloživotnog učenja u CISOK-u Varaždin

Za početak smo naučili kao postati „e-Građanin“. Naši gosti iz FINE pojasnili su nam koristi i pogodnosti koje možemo ostvariti ukoliko zatražimo svoju vjerodajnicu u FINI i postanemo aktivan korisnik ovog sustava te što nam pruža osobni korisnički pretinac.
Upravo u Tjednu cjeloživotnog učenja nastavili smo našu uspješnu suradnju s Elektrostrojarskom školom Varaždin te počeli s održavanjem naših već dobro poznatih radionica na temu strategija učenja. S učenicima smo razgovarali o važnosti učenja, ali i važnosti primjene različitih strategija pri tome kako bi naučeno što dulje ostalo upamćeno. Pokazalo se da je većina učenika do sada učila isključivo višekratnim doslovnim ponavljanjem onoga što treba naučiti. Za neke druge strategije su čuli, ali ih ne primjenjuju, dok za neke nisu ni čuli te im je naša radionica bila prilika da ih upoznaju i provježbaju.
O važnosti učenja raspravljali smo i s učenicima 4. d VI. osnovne škole Varaždin te učenicima 3. a I. osnovne škole Varaždin. Kroz priču o ocjenama i raspravu što one o nama govore, dotaknuli smo se i onih koji imaju određene teškoće u učenju te smo naučili kako im pomoći. Na kraju je svaki od učenika dobio priliku tjedan dana biti superjunak koji će nekome od svojih prijatelja pomagati u učenju.
Naša znanja dijelili smo i sa stručnjacima iz drugih područja te smo tako knjižničare osnovnih i srednjih škola Varaždinske i Međimurske županije nešto bolje upoznali s alatima i metodama za profesionalno usmjeravanje. Kao naši partneri u širenju ideje cjeloživotnog profesionalnog usmjeravanja i ovom predavanju su se rado odazvali u velikom broju.

A i naši su klijenti imali priliku proširiti svoju informatičku pismenost, na radionicama vođenim od strane našeg entuzijastičnog volontera Bogdana.

Tjedan cjeloživotnog  učenja bio je dobra prilika da osmislimo nove aktivnosti s našim postojećim partnerima, ali i da ih širimo na nova područja…
Stručni tim CISOK-a Varaždin