Tribina „Žene u poduzetništvu“ u CISOK-u Varaždin

Varaždinsko predvečerje u CISOK-u  provele smo u vrlo ugodnom  društvu uspješnih  poduzetnica iz našeg grada i žena koje to namjeravaju postati. Na tribini su, uz zainteresirane žene, sudjelovale i  Danijela Komar, vlasnica trgovine informatičkom opremom i računovodstvenog servisa, Ivana Ipša, vlasnica Varaždinskog obrtničkog portala te Slavica Šešet, predstavnica poznate slastičarnice u Varaždinu „Šešet“.
Imali smo priliku čuti iz njihovih osobnih iskustava  o mnogim pozitivnim stranama samostalnog zapošljavanja. Osim predstavljanja i razgovora o njihovim poduzetničkim pothvatima i uspjesima, motivaciji za ulazak u poduzetništvo, osobinama koje procjenjuju važnima za uspješno pokretanje i vođenje vlastitog posla, pričale su i o izazovima i problemima koji se povremeno neminovno javljaju.  No, sve su se ipak složile da ništa nije neprebrodivo, ukoliko se poslu pristupa s upornošću, traženjem novih i inovativnih rješenja i ukoliko postoji motivacija da se uspije.
U raspravu su se uključivale i prisutne žene sa svojim pitanjima, komentarima i možda nekim nedoumicama koje ih muče pri kretanju u pothvat samozapošljavanja.  Više puta je naglašena važnost međusobnog umrežavanja i pružanja podrške.  Bilo je izuzetno živo i motivirajuće za sve prisutne, a i one same su iskazale veliko zadovoljstvo s onime što su čule.
Naše poduzetnice su nam dokazale svojim primjerom kako se vlastitim trudom, željom i voljom može uspjeti i održati na tržištu rada, čak i u ovim ne baš mirnim ekonomskim vremenima. Stoga im se i ovim putem još jednom zahvaljujemo što su izdvojile svoje vrijeme i poklonile nam svoja vrijedna iskustva.
Stručni tim CISOK-a Varaždin