U CISOK-u Dubrovnik obilježen Međunarodni dan borbe protiv ovisnosti

Povodom  Međunarodnog dana borbe protiv ovisnosti u svrhu unapređenja provedbe mjera projekta resocijalizacije «Zajedno do cilja» u CISOK-u Dubrovnik je održan okrugli stol na temu:«Resocijalizacija kao ključ uspješnog tretmana» dana 26.06. s početkom u 11:00 sati.
Predstavnici Zajednice Pape Ivana XXIII organizirali su okrugli stol na kojem su sudjelovali: Zavod za javno zdravstvo DNŽ, Hrvatski zavod za zapošljavanje - područni ured Dubrovnik i CISOK, Ured za probaciju Dubrovnik te Zatvor u Dubrovniku. Koordinator projekta “Zajedno do cilja“ koji je ujedno i predstavnik Zajednice Pape Ivana XXIII, Zlatko Lovrić , na okruglom stolu je  predstavio sam projekt, opće i specifične ciljeve, korisnike, projektne aktivnosti te ostvarene rezultate. Nakon predstavljanja projekta, sudionici su raspravljali o mogućnostima unapređenja i proširivanja suradnje te stvaranja lokalnih timova.
 
Projekt “Zajedno do cilja“ provodi se na području triju županija: Zadarske, Splitsko-dalmatinske i Dubrovačko-neretvanske te obuhvaća gradove: Zadar,Split, Vrgorac, Ploče, Metković, Opuzen, Dubrovnik te otok Korčulu. Projekt obuhvaća informiranje i iniciranje prijedloga za financiranje školovanja i prekvalifikaciju liječenih ovisnika u sva 3 sustava (socijalne skrbi, zatvorski i nevladinih org.), psihosocijalnu pomoć i podršku,  informativno edukativne radionice,  pomoć pri ostvarivanju različitih socijalnih i drugih prava te zapošljavanja, organizaciju slobodnog vremena, terenski rad u zajednici i rad s obitelji korisnika.
Korisnici projekta su zainteresirani ovisnici koji se trenutno nalaze u programu Zajednice Pape Ivana XXIII kao i oni koji su ga uspješno završili, a do sada nisu koristili mjere iz Projekta resocijalizacije, rehabilitirani ovisnici koji su završili neki od programa drugih terapijskih zajednica i uspješno održavaju apstinenciju, ovisnici koji su u izvanbolničkom tretmanu i pridržavaju se propisanog načina liječenja, liječeni ovisnici koji se nalaze u evidenciji centara za socijalnu skrb, a dolaze iz zatvorskog sustava.
Bolja i uspješnija resocijalizacija, kvalitetniji i produktivniji život, održavanje apstinencije, uključivanje većeg broja rehabilitiranih ovisnika u programe resocijalizacije, umrežavanje nositelja programa u učinkovitu mrežu, samo su neki od ciljeva koje projekt planira ostvariti.