U CISOK-u Varaždin održano je još jedno predstavljanje zanimanja: tehničar za računalstvo, tehničar za mehatroniku i računalni tehničar za strojarstvo

Predstavljanju zanimanja prisustvovalo  je četrdesetak učenika (i učenica) završnih razreda osnovnih škola Varaždinske županije.
Predavači su bili profesori i stručni učitelji varaždinskih strukovnih škola: g. Stjepan Jagić, g. Mario Sremec i g. Ivan Lazar te predstavnici poslodavaca koji zapošljavaju navedene struke g. Dražen Čelar i g. Miljenko Rohtek.
Učenici su informirani o tome koja je značajka strukovnih programa i kako oni izgledaju, o čemu sve treba voditi računa prilikom odabira škole/budućeg zanimanja, važnosti dobre samoprocjene sposobnosti i interesa, što se radi na praktičnom dijelu školovanja za navedena zanimanja te što sve mogu raditi i u kojim uvjetima nakon što završe školovanje.  Naglašeno je i da su to struke koje imaju dobru perspektivu zapošljavanja, ali uz nužnost dobrog poznavanja nekog od stranih jezika i cjeloživotnog učenja i usavršavanja u struci.
 
S obzirom na pozitivne povratne informacije i dobar odaziv učenika koji su do sada prisustvovali ovakvom načinu predstavljanja zanimanja, sa ovom vrstom aktivnosti nastavljamo i dalje. Tako već u slijedećem tjednu maturantima, ali i ostalim zainteresiranima predstavljamo zanimanja: inženjer/diplomirani inženjer strojarstva, elektrotehnike i informatike (više možete pročitati u dijelu Aktivnosti u Centrima: http://www.cisok.hr/aktivnosti-u-centrima).
Dođite i provjerite želite li da neko od ovih zanimanja bude upravo vaše buduće zanimanje! Očekujemo vas!
Stručni tim CISOK-a Varaždin