U CISOK-u Varaždin održano predstavljanje zanimanja psihologa

Povodom obilježavanja 9. tjedna psihologije u Hrvatskoj, CISOK Varaždin u srijedu 17. veljače 2016. godine za sve je zainteresirane organizirao predstavljanje zanimanja psihologa.

Tom su se prilikom okupljenima, većinom učenicima srednjih škola, predstavili Sanja Ježić, psihologinja, viša stručna savjetnica u Centru za informiranje i savjetovanje o karijeri (CISOK) Varaždin, Jelena Portner Pavlićević, stručna suradnica psihologinja I. osnovne škole Varaždin, Željka Pačalat, stručna suradnica psihologinja Prve gimnazije Varaždin, Devid Kos, psiholog Odsjeka profesionalnog usmjeravanja i obrazovanja Hrvatskoga zavoda za zapošljavanje RU Varaždin i Mateja Magdić, psihologinja Odjela za ljudske resurse u tvrtci ACG Lukaps, Ludbreg.
Ovim predavanjem zainteresiranima se nastojalo približiti i predstaviti psihologijsku struku te ukazati na svu širinu uključenosti psihologijske teorije i prakse u život pojedinca i zajednice. Vlastitim predstavljanjem i odgovorima na postavljena pitanja okupljeni psiholozi učenicima su nastojali objasniti kako njihov posao zaista izgleda, koji su njegovi izazovi, prednosti ali i nedostatci, kao i bi li oni da ponovno biraju izabrali isto zanimanje i zašto.
Nadamo se kako su svi zainteresirani ovime dobili bolji uvid u poslove struke psihologa i razriješili osobne dileme vezane uz odabir budućega zanimanja.

Stručni tim CISOK-a Varaždin