U CISOK-u Vukovar održani radni sastanci s razrednicima završnih razreda srednjih škola o profesionalnom usmjeravanju učenika

       Tijekom 7. i 8.veljače 2018. u prostorijama CISOK-a Vukovar održani su radni sastanci s razrednicima maturanata o profesionalnom usmjeravanju učenika srednje škole. Na sastanku su sudjelovali razrednici maturanata srednjih škola s područja grada Vukovara i Iloka.
       Radni sastanci su održani s ciljem promocije važnosti profesionalnog usmjeravanja učenika srednje škole i rada CISOK-a Vukovar u novouređenom prostoru.
       Na početku su sudionici upoznati s novim prostorom i uslugama CISOK-a Vukovar namijenjenim učenicima srednje škole. Predstavljen je i portal e-Usmjeravanje na način da su istaknute mogućnosti portala koje razrednici mogu iskoristiti u svojem radu s učenicima, ali i prednosti koje pružaju stručne savjetnice u CISOK-u. Posebna važnost usmjerena je na upitnik Moj izbor: upitnik interesa i kompetencija, postupak njegova rješavanja i značenje koje imaju rezultati odnosno popis zanimanja koja upitnik preporučuje.
       Dogovorena je daljnja suradnja u obliku dolaska učenika završnih razreda u prostor CISOK-a Vukovar i održavanja grupnih i individualnih informiranja učenika. Predloženo je proširivanje aktivnosti za učenike nižih razreda srednje škole u obliku debata, detaljnijeg predstavljanja deficitarnih i popularnih zanimanja ili studijskih smjerova te rad s roditeljima učenika. Također, dogovoreno je kako će razrednici  kroz svoj rad potaknuti učenike i roditelje na korištenje usluga CISOK-a Vukovar.