U Križevcima smo održali sastanak sa stručnim suradnicima škola

 

Odsjek za profesionalno usmjeravanje i obrazovanje Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Područnog ureda Križevci, i ove školske godine je organizirao zajednički sastanak stručnih suradnika osnovnih i srednjih škola na području naše županije. Sastanak je održan 17. studenoga u Križevcima, a glavne teme sastanka bile su:
 
1. Plan zajedničkih aktivnosti škola i Odsjeka za profesionalno usmjeravanje i obrazovanje u šk.god. 2017./2018.

Nakon uvodnih i pozdravnih riječi, savjetnica Elena Tašner iz Odsjeka za profesionalno usmjeravanje i obrazovanje je prisutne kolege informirala o stanju na tržištu rada naše županije, te s njima dogovorila plan zajedničkih aktivnosti profesionalnog usmjeravanja i psihološko-medicinske obrade učenika s teškoćama, te provođenje Ankete o profesionalnim namjerama učenika završnih razreda u osnovnim i srednjim školama.


 
2. Aktivnosti CISOK centra u profesionalnom usmjeravanju učenika u šk. god. 2017./2018.

Savjetnica CISOK centra u Koprivnici, Martina Majić Peršin, prisutne je informirala o provedenim aktivnostima CISOK centra s učenicima i roditeljima u prošloj školskoj godini, te rasporedu i planu aktivnosti s pojedininim skupinama korisnika za tekuću školsku godinu. Također se osvrnula na provedbu i evaluaciju projekta ''Što ću biti kad odrastem?'', te moguću provedbu sličnih aktivnosti u ovoj školskoj godini.

Sastanku je prisustvovala većina stručnih suradnika iz škola, te su kroz evaluaciju sastanka izrazili svoje zadovoljstvo dobivenim informacijama i suradnjom s Odsjekom za profesionalno usmjeravanje i obrazovanje i CISOK centrom.

CISOK Koprivnica